Industrieel, Kennisbank

Machines scheepswerf juist onderhouden

Dat goed onderhoud van machines belangrijk is weten we allemaal. Maar welke soorten smeermiddelen en vetten kun je het beste gebruiken op de scheepswerf? Machines op de scheepswerf werken onder zware omstandigheden en in weer en wind. Er wordt veel verwacht van deze machines en ze moeten tegenwoordig een zo lang mogelijke levensduur hebben, want machinestilstand kost immers een hoop energie, tijd en geld. Wij leggen graag uit waarom de ptfe smeermiddelen van Lindemann een must zijn voor het smeren van machines op de scheepswerf.

Smeren met Lindemann ptfe smeervet

De smeermiddelen van Lindemann zijn van hoogwaardig kwaliteit en zeer geschikt voor het smeren van machines en onderdelen op een scheepswerf. Denk hierbij aan lagers, glijlagers, tandwielkasten en pen-bus verbindingen en nog veel meer van o.a. hijskranen, hellingswagens (langs- en dwarshelling) en alle overige machines die smering nodig hebben.

Machines op een scheepswerf krijgen te maken met water (zeewater). Veel bedrijven maken nog gebruik van minder kwaliteit vet dat niet of nauwelijks waterbestendig is. Hierdoor bestaat de kans dat het conventionele vet wordt weggespoeld en onderdelen zoals lagers gaan drooglopen. De slijtage neemt toe en onderdelen zullen vervangen moeten worden. Het voordeel van de producten zoals Lindemann Red-GBlue-G en HT-G is dat ze allemaal waterbestendig (zeewater) zijn wat ideaal is voor machines op de scheepswerf. Daarnaast zijn deze smeermiddelen bestand tegen:

  • Hoge drukken
  • Lage- en hoge temperaturen tot wel +400 graden
  • Oxidatie, roest en corrosie.
  • Vuil en stof

De smeermiddelen bieden een langdurige smering waardoor slijtage en onnodig onderhoud voorkomen kan worden. Voor premium kwaliteit smeermiddelen bent u bij Lindemann aan het juiste adres. Wij helpen u graag met het vinden van een oplossing om de levensduur van de machines en bijhorende onderdelen te verlengen.