Auto, Kennisbank

Lekt Jouw Auto Olie? Dit Is De Oplossing!

auto lekt olie

Olielekkage is een veelvoorkomend probleem bij met name iets oudere motoren. Je hebt vast wel eens een olievlek of oliedruppen onder de auto gezien. Een zwaar belaste oudere motor mag een klein beetje olie verbruiken, maar extreme olielekkage met vlekken op de grond is geen goed teken. In dit blog gaan we verder in op het onderwerp olielekkage motor verhelpen.

Inhoudsopgave

Ontstaan olielekkage motor

Motoren zijn altijd voorzien van pakkingen. Deze pakkingen zijn voor het afdichten van de onderdelen en zorgen er dus voor dat alles goed op elkaar aansluit. Op het moment dat een pakking ouder wordt, uitgedroogd, versleten of kapot is zal er olielekkage ontstaan. Door olielekkage wordt de olie in het oliesysteem steeds minder met als gevolg dat er minder smering is waardoor er metaal-op-metaal contact kan ontstaan.

Olielekkage Krukaskeerring

Olielekkage Krukaskeerring

Onderstaande defecten kunnen olielekkage veroorzaken:

  • Koppakking lek
  • Klepdekselpakking
  • Carterpanpakking
  • Krukaskeerring
  • Nokkenaskeerring
  • Leidingen
  • Turbo

Olielekkage verhelpen

Het is vaak lastig om vast te stellen waar de olielekkage in de motor precies vandaan komt. Door de onderkant van de auto te reinigen en daarna een klein stukje te rijden, kun je vaak goed zien waar de olielekkage vandaan komt. Zoals eerder in deze blog is beschreven komt olieverbruik vaker voor bij oudere motoren.

Olie lekkage stopper van de hoogste kwaliteit

Lindemann Oil Stop Leak

Lindemann Oil Stop Leak

Olielekkage is vrij eenvoudig op te lossen door de Lindemann Oil Stop Leak toe te voegen aan het oliesysteem. Dit additief stopt en vermindert olielekkage van motor, versnellingsbak en differentieel. Door de grote teflonmoleculen wordt de ruimte die door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand gedicht. Daarnaast worden de pakkingen soepeler gemaakt, waardoor het beter afdicht en olielekkage kan worden voorkomen.

Het unieke aan de Lindemann Oil Stop Leak is dat het nog een extra middel bevat dat rubberen oliekeerringen, o-ringen en ook kunststof delen die ‘’verhard’’ zijn weer terugbrengt naar de oorspronkelijke flexibiliteit zodat ze weer hun originele functie terugkrijgen. In tegenstelling tot ‘’Stop Leak’’ producten van concurrerende merken bevat de Lindemann Oil Stop Leak geen weekmakers! Dit zorgt ervoor dat dit olie additief een duurzame oplossing biedt! Kortom een top product.

Olie lekkage transmissie

Additieven tegen olielekkage

Additieven voor de aandrijving

Naast olielekkage in de motor kan het ook voor komen dat er lekkage is ontstaan in de transmissie en stuurpompen en stuurhuizen. Voor de handgeschakelde transmissie en het differentieel kan dezelfde Lindemann Oil Stop Leak gebruikt worden, maar voor de automatische transmissie is er de Lindemann Automatic Transmission Treatment. Voor lekkage van stuurpompen en stuurhuizen adviseren we de Lindemann Power Steering Treatment.

Te lang doorrijden met olielekkage

Te lang doorrijden met olielekkage kan op korte termijn grote problemen opleveren. Er bestaat een kans op een ‘’vastloper’’, dit komt doordat er binnen in de motor te weinig olie aanwezig is om de draaiende onderdelen te smeren. Ook is het mogelijk dat de distributieriem vet wordt door olielekkage. Hierdoor wordt het rubber van de distributieriem aangetast en zal deze eerder slijten met als gevolg nog hogere kosten. Dit wil je ten alle tijden voorkomen.

Verder is olielekkage slecht voor het milieu. De lekkende olie kan het grondwater vervuilen wat weer schadelijk is voor de natuur. Je kunt er voor kiezen om continue nieuwe olie bij te vullen of eens dit additief te proberen. De Lindemann Oil Stop Leak is de beste oplossing voor het verhelpen olielekkage! 

U kunt de Oil Stop Leak kopen via onze webshop. Via de knop “Bestel Direct” voeg je direct het product toe aan jouw winkelmand. Eerst meer informatie lezen? Bekijk dan de productpagina!

Wij hopen dat we hiermee een antwoord hebben kunnen geven op je vraag. Als blijk van waardering voor het lezen van de blog hebben wij onderstaande kortingscode voor jouw beschikbaar gesteld. 

Klik op “Bestel Direct” en ontvang 5% extra korting met de kortingscode: DPPBLOG5

€34,95 Incl. BTW

De formule van de Lindemann Oil Stop Leak is uniek op de additieven markt. Dit olie additief biedt een duurzame oplossing voor olielekkage en bevat geen weekmakers!