Turbo Cleaner

De turbo is een onderdeel dat niet op iedere auto zit. Bevat uw auto een turbo dan is het interessant om eens verder te lezen. Bij een auto met turbo denkt men gelijk aan meer vermogen (pk’s), echter is dit niet het enige. Het doel van de turbo is om de aangezogen lucht samen te persen en te vervolgens te injecteren waardoor de auto extra zuurstof krijgt. Hierdoor vindt er een betere verbranding plaats met als gevolg een efficiëntere lopende motor. Dit klinkt allemaal positief, maar toch is er kans op een vervuilde turbo wat kan duiden op vermogensverlies, hoger brandstofverbruik of veel uitlaatrook. Met een turbo reiniger kunt u relatief eenvoudig problemen met uw turbo verhelpen.

Het onderhouden van de turbo

De turbo bevat geen lagers en wordt dus gesmeerd door de olie. Op het moment dat u een vervuilde turbo heeft kan het vuil binnenin de as schade veroorzaken. Dit komt vaak voor bij auto’s die kleine afstanden rijden of oude/ te weinig olie hebben. Maar dat is niet het enige gevaar.

De turbo wordt aangedreven voor de uitlaatgassen. Dit gaat tot ongeveer 150.000 toeren per minuut (!). U kunt zich hierbij vast voorstellen dat de temperatuur binnenin de turbo aardig kan oplopen. Hierdoor ontstaat soms de situatie dat een kleine hoeveelheid olie zo warm wordt dat het ter plekke verbrand. Dit heeft twee nadelen tot gevolg. 

Allereerst komen er vette oliedampen vrij bij verbranding, die neerslaan in de turbo en vervuiling tot gevolg hebben. Daarnaast ontstaan er situaties waarbij er tijdelijk geen smering aanwezig is. Met dit hoge toerental is smering essentieel en een gebrek aan smering zorgt voor slijtage. 

Lindemann Engine Performance Treatment

Door het toevoegen van de Lindemann Engine Performance Treatment aan de motorolie ontstaat er inwendig een teflonlaag op alle onderdelen. De teflondeeltjes die in dit product zitten nestelen zich op alle kwetsbare onderdelen, met twee belangrijke voordelen. Om te beginnen heeft teflon een veel hogere verbrandingstemperatuur dan olie, de teflon zal dus niet zomaar verbranden bij dit toerental. Verder biedt deze teflonlaag ten allen tijde bescherming en voorkomt het dus slijtage. Daarnaast hecht vuil zich niet aan teflon, vettige oliedampen en uitlaatgassen zullen zich niet hechten aan de teflonlaag waardoor de turbo schoon blijft.

Turbo reinigen met een additief

Voor het reinigen van uw turbo adviseren wij de Lindemann Total Care Diesel. Dit is een krachtige diesel reiniger dat ontwikkeld is om het complete in-en uitlaatsysteem, waaronder de EGR-klep, turbo en roetfilter te reinigen. De Total Care Diesel bevat een zeer hoog gehalte werkzame stoffen, waardoor de kwaliteit van dit additief zeer hoog is. 

De Total Care Diesel voegt u eenvoudig toe bij uw brandstof. In principe is één blik van 1 liter voldoende voor een volle brandstoftank. De werkzame stoffen mengen zich in de diesel waarna de reinigende stoffen hun werk kunnen gaan doen. De reinigende stoffen blijven in het systeem tot en met de uitlaatgassen. Wanneer de uitlaatgassen door de EGR, roetfilter en de turbo gaan zullen de stoffen nog steeds hun reinigende werking doen. De turbo wordt namelijk aangedreven door de uitlaatgassen, dit zorgt er dus voor dat u met de Total Care Diesel uw turbo eenvoudig kunt reinigen.Lindemann Total Care Diesel

Concluderend is de Total Care Diesel de oplossing als het gaat om een curatieve behandeling. Preventief is de Engine Performance Treatment zeer aan te raden. U kunt de producten bestellen via onze eigen shop of bij onze dealers. Via de knop “Bestel hier” gaat u direct naar de Total Care Diesel in onze shop!

Mocht u naar aanleiding van bovenstaand verhaal nog vragen hebben dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen!