Montagepasta, (De)monteren zonder zorgen!
Demonteren zonder zorgen

Montagepasta, (De)monteren zonder zorgen!

Tegenwoordig wordt er veel van motoren en machines verwacht, deze moeten natuurlijk een zo lang mogelijke levensduur hebben. Om schade en slijtage te voorkomen is goed onderhoud van groot belang. Net als het kopen en gebruiken van de juiste montagepasta bij het monteren en demonteren van onderdelen.

Tijdens onderhoud worden onderdelen gedemonteerd, eventueel vervangen en vervolgens weer gemonteerd.

Bij het monteren van onderdelen wordt er vaak een drupje olie of likje vet gebruikt. Uiteraard heeft ieder zijn eigen voorkeur, echter durven wij te stellen dat de Lindemann MP 790 één van de beste producten op de markt is. De montagepasta is van uitzonderlijke hoge kwaliteit. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het product.

Waarom de montagepasta van Lindemann?

De Lindemann MP790 is ontwikkeld op basis van een unieke formule gebaseerd op Bentoniet en een hoog gehalte P.T.F.E. (polytetrafluorethyleen oftewel teflon). Deze teflon zorgt voor een geweldige vermindering van de weerstand. Minder weerstand betekent gemakkelijker (de)monteren en minder slijtage.  Bentoniet zorgt er o.a. voor dat de montagepasta niet uitdroogt en de gemonteerde onderdelen altijd weer gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden, zelfs na verloop van jaren.

Daarnaast heeft dit product uitzonderlijke smerende en afdichtende eigenschappen en is het uitermate goed bestand tegen chemische invloeden. Zeer belangrijk in omstandigheden waar men te maken heeft met agressieve of bijtende vloeistoffen. B.V. strooizout op de wegen en in (chemische) fabrieken.

Montagepasta

 

Lindemann MP790 Montagepasta

Dit product van Lindemann kent nog meer voordelen, onder andere zorgt het ervoor dat het oppervlakken afdicht zonder deze te hoeven lijmen.

Bij het monteren van o.a. wiellagers, draagarm rubbers en keerringen is het gebruik van een klein beetje montagepasta voldoende om dit vlot te laten verlopen zonder de onderdelen te beschadigen of extreme kracht uit te moeten oefenen.

Verder houdt het pakkingen soepel en voorkomt het lekkage. De Teflon moleculen zijn hier verantwoordelijk voor want die zorgen voor een goede afdichting zonder dat pakkingen hard worden of verweken. De montagepasta is bestand tegen een druk tot 137.800 Kpa/20.00 psi en heeft een temperatuurbereik van -35 tot +250 graden Celsius.

Omdat de montagepasta niet uitdroogt, zorgt het voor een langdurige smering van onderdelen waardoor pakkingen en rubberafdichtingen niet uitdrogen en verharden. Daarnaast wordt ook schroefdraad beschermt tegen corrosie, daardoor zijn onderdelen na vele jaren nog gemakkelijk te demonteren. Dit in tegenstelling tot andere smeermiddelen en vetten zoals kopervet, lagervet en koperpasta.

 

Toepassingsgebied van Lindemann MP790 Montagepasta

Dit product is veelzijdig in gebruik en daarom toepasbaar op verschillende soorten materialen. Het wordt o.a. gebruikt in werkplaatsen voor auto’s, de scheepvaart, hydraulische systemen, industriële machines en machines in de agrarische sector. Verder wordt het ook in de fietsenwereld veelvuldig gebruikt. Bijvoorbeeld om de zadelpen te smeren. Hieronder ziet u nog meer toepassingen:

VerstuiversBougies
DraagarmrubbersAssemblage van de versnellingsbak
Revisie van motorenRemklauwen- en blokken
RemnippelsRemleidingen- en remslangen
ScharnierenPerslucht cilinders
O-ringenKoeling- en airco onderdelen
LandbouwmachinesMachinebouw
TransportbanenIndustrie etc.etc.

 

Verschil Lindemann montagepasta en alternatieven

Hierboven zijn alle unieke eigenschappen van de Lindemann MP790 montagepasta uitvoerig belicht. Het verschil met de standaard olie en vetten, zoals kopervet, lagervet of koperpasta die worden gebruikt zit het hem juist in deze eigenschappen:

De montagepasta is zeer moeilijk van oppervlakken te verwijderen, verder heeft het zeer goede smeereigenschappen, geringe wrijving, goede afdichting en het bevat geen vluchtige bestanddelen. Dit laatste zorgt ervoor dat de montagepasta niet uitdroogt. Verder zorgt de teflon voor vermindering van de weerstand. Dit zal resulteren in een flinke tijdsbesparing voor al uw montagewerk.

Echter, het bewijs zit hem niet in deze woorden alleen, maar volgt vooral uit de ervaring in de praktijk. Pas als men heeft gewerkt met de MP790 montagepasta van Lindemann raakt men overtuigd van de bijzondere kwaliteit en unieke eigenschappen van dit product.

Meer weten over dit product en alle bijbehorende mogelijkheden? Neem contact met ons op! Lindemann MP790 Montagepasta bestellen? 

Geef een reactie