Motor Flush

Heeft u problemen met een vervuilde motor? Dan biedt een motor flush van Lindemann uitkomst! Inwendige vervuiling in de motor wordt een steeds groter probleem door de toenemende strengere emissienormen en door het toepassen van nieuwe technieken. Uw motor inwendig reinigen met een motor reiniger heeft een positieve invloed op brandstofverbruik, kwaliteit van de smering en de CO2 uitstoot. Zelf uw vervuilde motor inwendig reinigen? Lees hier hoe u dat zelf doet!

Zo ontstaat motorvervuiling

Een slecht werkende motor wordt vaak veroorzaakt door vervuiling van het motorsysteem. De vervuiling zorgt onder andere voor vastzittende zuiger- en olieschraapveren, verstopt oliekanalen, lak- en koolafzettingen. Inwendige vervuiling ontstaat met name door korte ritten, heel veel file rijden en/of het niet regelmatig gebruiken van de auto. Daarnaast wordt de kans op vervuiling vergroot door het rijden met een hoge motortemperatuur, dat ontstaat door het rijden met zwaar belaste kar, caravan of het rijden in de bergen met een continue hoog toerental. Hierdoor moet de motor harder zijn best doen om optimaal te presteren en ontstaat er vervuiling in de zuigerveren, zuigerveergroeven en op de kleppen. De olie raakt hieronder verontreinigd en verliest zijn kwaliteit. Deze koolaanslag zorgt voor motorproblemen zoals: vermogensverlies, compressieverlies, olieverbruik. Bovendien zijn motoren met hydraulische klepstoters erg gevoelig voor vervuiling en kunnen gaan vastzitten. Vastzittende klepstoters kunt u herkennen aan een tikkend/ratelend geluid. In dit geval kunt u gebruik maken van een motor flush. 

Vervuilde motor reinigen met een Engine Cleaner

Heeft u een auto met een hoog olieverbruik, brandstofverbruik, minder vermogen of veel uitstoot. Dan is de kans groot dat u een vervuilde motor heeft. Het is dan zaak om uw vervuilde motor inwendig te reinigen met een motor reiniger. De olie in de motor zorgt ervoor dat alle bewegende onderdelen worden gesmeerd, er geen metaal-op-metaal contact ontstaat en de motor intern wordt gekoeld. Na verloop van de tijd zal de kwaliteit van de olie achteruitgaan en zal het minder zijn werking gaan doen met als oorzaak vervuiling. Een sterk vervuilde motor reinigen kan worden gedaan met een motor reiniger van Lindemann. 

Motor Reiniger

Het inwendig reinigen van de motor werkt het beste met de Motor Flush van Lindemann. Deze krachtige Engine cleaner zorgt ervoor dat uw vervuilde motor inwendig wordt gereinigd.

Motor Flush, Engine Flush, Engine Cleaner, Motor ReinigerNa een half uur stationeer draaien reinigt de Engine Flush het gehele oliesysteem waaronder alle zuigerveren, zuigerveergroeven, oliekeerringen en hydraulische kleppen. Naast het reinigen wordt het oliesysteem ook inwendig gesmeerd en worden white- en black sludge verwijdert. Uiteindelijk zal het resulteren in een betere compressie en soepeler draaiende motor. De Engine cleaner van Lindemann is de beste oplossing voor het reinigen van het gehele oliesysteem. 

De motor zelf inwendig reinigen met een Engine Flush

De Lindemann Engine Flush is te gebruiken voor iedere verbrandingsmotor. Wij leggen u graag uit hoe u zelf uw motor inwendig reinigt met een motor flush van Lindemann. U voegt de volledige inhoud van 300ML toe aan de oude olie. Uiteraard dient de Engine Cleaner voor gebruik goed geschud te worden. Laat de motor na de toevoeging 10-30 minuten stationair draaien, hierdoor kan de motor flush goed zijn werk doen en zal het de motor inwendig reinigen. Vervolgens tapt u de olie olie af, vervangt u de oliefilter en voegt u nieuwe olie toe. Nu is het hele oliesysteem compleet gereinigd en is alle aanslag en vuil verwijderd. 

Ons advies: Voeg de Lindemann Engine Perfermance Treatment toe aan de nieuwe olie. Dit additief beschermt de motor tegen vervuiling en slijtage. Daarnaast biedt het extra smering en voorkomt u motorslijtage, doordat er geen metaal-op-metaal contact ontstaat bij de koude start. Wilt u de motor flush gebruiken voor een oudere motor? Dan adviseren wij de Lindemann Worn Engine Treatment. Dit additief voorkomt verdere slijtage en inwendige vervuiling.

Zelf uw vervuilde motor reinigen met een Engine Cleaner? Voor het beste resultaat kunt u de engine flush combineren met een oil treatment. U kunt de motor flush van Lindemann bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar de motor flush in onze shop.