Auto, Kennisbank

Olielekkage Versnellingsbak Dichten

Olielekkage in de versnellingsbak is een probleem dat vaker voorkomt. Het kan zowel voorkomen bij een handmatige versnellingsbak als bij een automaatbak. Echter vragen beide problemen wel ieder om een andere oplossing.

Lekkage in de transmissie kan verschillende oorzaken hebben, maar belangrijker is: Hoe los je het op?

Olielekkage versnellingsbak verhelpen

Lindemann Oil Stop Leak

 

Lindemann Oil Stop Leak

Wanneer u last heeft van olielekkage in de handmatige transmissie zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Wat de juiste oplossing is hangt af van de ernst van het probleem. Als de lekkage extreem is zit dan zal het een mechanisch probleem zijn en zit er niets anders op dan hem naar een specialist te brengen.

Echter, als de lekkage te overzien is kunt u proberen het lek te dichten met olie lekkage stopper. De Lindemann Oil Stop Leak is niet alleen inzetbaar voor lekkage in de motor, maar ook voor lekkage in handmatige transmissies. De Lindemann OSL is een kwaliteitsproduct met een tweevoudige werking, maar het belangrijkste is dat dit product de pakkingen weer soepel maakt waardoor het weer goed afdicht. De Oil Stop Leak van Lindemann maakt pakkingen weer soepel zonder weekmakers, dit in tegenstelling tot vele concurrenten. Wanneer een Stop Leak product weekmakers bevat zal het namelijk geen duurzame oplossing bieden.

Olielekkage automaatbak verhelpen

Lindemann Automatic Transmission Treatment

 

Lindemann Automatic Transmission Treatment

Olielekkage in een automatische transmissie vergt een andere aanpak. Ook hier geldt weer dat bij een mechanisch probleem en additief niet voldoende zal kunnen doen om het probleem volledig op te lossen. Echter in veel gevallen is een additief wel een uitkomst. Waar de Lindemann Oil Stop Leak voor de handmatige transmissie uitkomst biedt is dit voor de automaatbak niet het geval.

Voor de automatische transmissie heeft Lindemann de Lindemann Automatic Transmission Treatment ontworpen. Dit product verbeterd en versoepelt de werking van een automaatbak en dicht daarnaast kleine lekkages af.