Auto, Kennisbank

Pennen en bussen onderhouden

Pennen en bussen worden bij verschillende soorten machines in de industrie, transport, scheepvaart en landbouw gebruikt. Het gaat in dit geval om zware machines zoals graafmachines, kranen, vrachtwagens etc die te maken krijgen met regen, wind, vuil, lage- en hoge temperaturen en extreme drukken. Veel bedrijven willen geld besparen op onderhoud en kiezen voor een goedkoper alternatief smeervet. Het komt in dit geval vaak voor dat het vet weggespoeld of weggedrukt wordt en er metaal-op-metaal contact ontstaat. De smeerfrequentie stijgt en slijtage neemt toe. Dure onderdelen moeten hierdoor vaker vervangen en dit is een grote kostenpost. De levensduur verlengen van uw machine verlengen en onderhouds- en reparatiekosten verminderen doet u met de producten van Lindemann!

Waterbestendig pfte vet

Pennen en bussen zijn dure materialen en moeten goed gesmeerd worden om de levensduur te verlengen. Alle machines waar pennen en bussen voor worden gebruikt werken onder zware omstandigheden in weer en wind. Goed onderhoud resulteert in lagere onderhoudskosten en daarom is een premium kwaliteit smeermiddel essentieel. Normaal conventioneel vet is vaak niet waterbestendig, trekt vuil aan en droogt sneller uit. Om de pennen en bussen in goede staat te houden en slijtage te beperken moeten deze vaker gesmeerd worden. Met de ptfe smeermiddelen van Lindemann is dit niet langer nodig!

Lindemann Performance Products is gespecialiseerd in hoogwaardig kwalitatieve producten die breed inzetbaar zijn voor de industrie, landbouw, mijnbouw, transport en scheepvaart. Deze vetten en smeermiddelen zijn onder andere uitermate geschikt om pen-bus verbindingen mee in te smeren.

Waarom Lindemann? De vetten en smeermiddelen zijn:

  • Bestand tegen hoge drukken
  • Bestand tegen lage- en hoge temperaturen
  • Waterbestendig, ook bestand tegen zeewater
  • Beschermen onderdelen tegen vuil en stof
  • Uitzonderlijke oxidatie, roest en corrosieweerstand

Voor ieder smeerprobleem heeft Lindemann een oplossing! In onze brochure vindt u alle technische specificaties en leest u meer over alle industriële additieven en smeermiddelen. Meer informatie over onze smeermiddelen? Neem dan direct contact met ons op. U kunt ook een prijsopgave aanvragen. Wij proberen deze aanvraag binnen 24 uur te beantwoorden!