Industrieel, Kennisbank

Tandwielen smeren

Er zijn veel verschillende soorten en maten tandwielen. Van kleine tandwielen tot aan grote industriële tandwieloverbrengingen. Een tandwiel glijdt en rolt als het ware in elkaar, hierdoor komt er wrijving en kan een machine blijven draaien. Tandwielen hebben als doel om draaibewegingen over te brengen van de ene tandwielen naar de andere tandwiel. Tandwieloverbrengingen draaien 24-7 onder alle omstandigheden, een smeerfilm tussen de tandwielen voorkomt metaal-op-metaalcontact en dus slijtage. De tanden van een tandwiel worden het zwaarst belast en zullen eerder slijten of zelfs kunnen afbreken. Onnodig onderhoud, machine stilstand en nieuwe onderdelen zijn zeer kostbaar voor een bedrijf. Het smeren van tandwielen is dus essentieel. Lindemann heeft meerdere varianten smeervetten variërend van -40 ° C tot +400 ° C. 

Tandwieloverbrenging smeren

Tandwielslijtage en schade kan grotendeels voorkomen worden wanneer (open)tandwielen, tandwielkasten en wormwielkasten worden gesmeerd met smeermiddelen zoals vetten en oliën.

De smeermiddelen en additieven van Lindemann verminderen de wrijving aanzienlijk en beschermt afdichtingen en pakkingen. Minder wrijving resulteert in een lagere temperaturen en minder energiekosten. Dit levert op lange termijn een behoorlijke kostenbesparing op! De smeermiddelen van Lindemann gaan zich hechten aan de oppervlakten en zullen niet worden weggedrukt. De Blue-G vet behoudt zijn oorspronkelijke consistentie. Het wordt niet dikker en zal ook niet uitdunnen, omdat het bestand is tegen oxidatie.

De extreme druk- en anti-slijtage eigenschappen zorgen ervoor dat Lindemann Blue-G Multi Purpose EP Grease een lange levensduur biedt bij hoge schok- en belastingcondities van lage tot zeer hoge temperaturen.  Daarnaast bevat Blue-G Teflon (PTFE) dat achtergebleven smering biedt onder de zwaarste omstandigheden, evenals het verbeteren van de extreme druk kenmerken van het vet.