Industrieel, Kennisbank

Hydraulische systemen goed onderhouden

Goed onderhoud van hydraulische systemen is van groot belang voor de levensduur van de onderdelen en machines. Hydraulische systemen worden bij veel verschillende soorten industrie- en landbouwmachines gebruikt zoals: graafmachines, kranen, heftrucks, bruggen, liften, persen en nog veel meer. Het vervangen van deze hydrauliek onderdelen of onderhoud dat voorkomen had kunnen worden kost veel energie, tijd en geld.

Hydraulische systemen zijn erg complex en bestaan uit meerdere onderdelen die allemaal samenwerken. Bij een defect moet de machine stilgezet worden en kan een monteur de oorzaak bekijken. Wanneer hydraulische systemen goed onderhouden worden kan slijtage en dure reparaties worden voorkomen.

Preventief onderhoud hydrauliek

Om machinestilstand te voorkomen wordt geadviseerd om hydraulische systemen preventief te onderhouden. Zonder hydrauliek olie kunnen machines niet draaien, want dit zorgt er namelijk voor dat er druk kan worden opgebouwd. Achterstallig onderhoud en beschadigde hydrauliek leidingen kunnen lekkage veroorzaken, dit is te voorkomen door machines goed te onderhouden en onderdelen vroegtijdig te vervangen. Om de levensduur van hydrauliek te verlengen wordt geadviseerd om een additief toe te voegen aan de hydraulische olie.

Levensduur hydraulische systemen verlengen

Lindemann HYD-1

Lindemann heeft met de HYD-1 een uitstekend product in het assortiment dat geschikt is voor preventief onderhoud van alle soorten hydraulische systemen en pompen. Het product bestaat uit microscopische Teflon (P.T.F.E.) en bevat antislijtage-, antischuim-, anti-oxidatie- en anti corrosiewerende additieven.

De HYD-1 wordt gebruikt om het risico op slijtage en lekkage te verminderen. Dit product biedt een betere smering dan de normale hydraulische oliën. Benieuwd naar alle voordelen van de Lindemann HYD-1? Bekijk dan de productpagina en bestel. Voor 16:00 uur besteld, wordt vandaag verzonden. Vanaf 25 euro gratis verzending!