Auto, Kennisbank

Hoe verhoog ik de kwaliteit van de brandstof?

Tank ik bij elke tankstation dezelfde brandstof? Dit is een veelgestelde vraag waar nooit 100% een antwoord op gegeven kan worden. Wel is het een feit dat de manier van distributie een rol speelt in de brandstofkwaliteit van een tankstation. Dit kan per regio verschillend zijn. Een lagere brandstofkwaliteit kan minder vermogen en een hoger brandstofverbruik veroorzaken. Middels een brandstofadditief kan dit verbeterd worden.

Lindemann heeft additieven voor kleine en grote hoeveelheden. Uiteindelijk resulteert het gebruik van een additief in meer vermogen, brandstofbesparing en een betere smering van het brandstofsysteem. Wij adviseren iedere gebruiker om bij een servicebeurt of om de 5000 kilometer het brandstofsysteem te reinigen met een Lindemann additief van premium kwaliteit!

Brandstofkwaliteit buitenland

Vroeger werd er nog onderscheidt gemaakt tussen verschillende namen en types brandstof in het buitenland. Maar tegenwoordig zijn alle benamingen in heel Europa hetzelfde. Benzine is nu E10 en Diesel nu B7. Dit maakt het allemaal wat duidelijker en voorkomt dat u de juiste brandstof tankt. Toch komt het nog regelmatig voor dat men de verkeerde brandstof toevoegt en de tank leeggepompt moet worden.

Nieuw product voor diesel brandstof

Wereldwijd zijn er grote verschillen wat betreft de brandstofkwaliteit van benzine en diesel. Dit geldt met name voor de kwaliteit van de dieselbrandstof in verre landen. Ter vergelijking met Europa is diesel in dat soort landen goedkoper, maar ook van een mindere kwaliteit. Vaak heeft dit te maken met een te laag cetaangetal. Dit kan minder vermogen, vervuiling en motorlawaai veroorzaken. Lindemann heeft een nieuw product voor dieselmotoren die dit soort problemen ervaren.

Dit geconcentreerde diesel additief verhoogt het cetaangetal, geeft meer motorvermogen en extra smering en kan een brandstofbesparing opleveren tot 10%! Verkrijgbaar in kleine- en grote hoeveelheden.

Meer weten over dit nieuwe product? Neem dan contact met ons op. Overige producten zijn verkrijgbaar via onze online- en fysieke verkooppunten.