Auto, Kennisbank

Hoe verhoog ik het cetaangetal van diesel?

cetaangetal diesel verhogen

Wanneer het cetaangetal te laag is in de dieselbrandstof kan dit een aantal problemen veroorzaken zoals moeilijk starten, minder vermogen en meer motorlawaai. Het cetaangetal in Nederland ligt rond de 50-52. In een aantal gevallen ligt het cetaangetal in het buitenland een stuk lager en soms wel rond de 44-46. Op dat moment gaan er zich problemen voordoen die je het liefst wilt voorkomen en ook niet altijd een positief invloed hebben op het voertuig. Door het cetaangetal van de dieselmotor te verhogen zal uw motor sneller starten, meer vermogen leveren en bovenal minder lawaai maken. Een hogere cetaangetal zorgt voor een snellere ontbranding, minder uitstoot en meer energie. Het is dus een feit dat dieselmotoren met een hoger cetaangetal meer voordelen hebben!

Meer vermogen en minder lawaai

cetaan verhogen
Lindemann Diesel Boost

Op het moment dat het cetaangetal in de dieselbrandstof te laag ligt kunt u problemen zoals minder vermogen en motorlawaai ervaren. Het is eenvoudig om zelf het cetaangetal te verhogen middels een brandstofadditief. Wanneer u de Lindemann Diesel Boost toevoegt aan uw brandstoftank wordt het cetaangetal verhoogd en krijgt uw auto meer vermogen en energie. Daarnaast zal het er ook voor zorgen dat de motor minder lawaai zal maken. De Lindemann Smokeless is de duurdere variant om het cetaangetal te verhogen.

Industrie

Voor industriële doeleinden kan Lindemann een geconcentreerder product leveren dat naast het cetaangetal verhogen nog meer eigenschappen heeft zoals:

  • Verhoogt het cetaangetaal nog aanzienlijker
  • Maximaal rendement
  • Meer vermogen van de motoren
  • Extra smering
  • Snellere ontbranding (minder uitstoot en meer energie)
  • Brandstofbesparing van 5 tot 10%

Meer weten over dit unieke product ? Neemt u dan contact met ons op.