Industrieel, Kennisbank

Hoe verhelp ik lekkage hydraulische olie?

Hydrauliek dat gaat lekken is iets wat u niet altijd in eigen hand heeft. Het kan immers een keer voorkomen dat bijvoorbeeld een graafmachine met de hydraulische leidingen langs een scherpe rand komt en er een lek ontstaat. Vaak heeft dit te maken met onoplettendheid van de chauffeur. Daarentegen is preventief onderhoud van hydraulische machines wel belangrijk. Goed onderhoud van machines kan voorkomen dat er hydrauliek lekkage ontstaat. Er zijn voldoende mogelijkheden om de hydraulische slangen te beschermen tegen scheuren of lekkages. Denk hierbij aan het goed vastmaken van de leidingen, zodat deze niet bij iedere beweging met elkaar in contact komen en slijtage voorkomen kan worden.

Hydrauliek lekkage verhelpen

Lindemann HYD-SLHeeft u een lekkage gevonden? Zorg er dan voor dat dit voorzichtig en veilig wordt opgelost. Lindemann heeft hiervoor de HYD-Stop Leak en dit product is geschikt voor alle soorten hydraulische systemen. Het dicht en/of vermindert lekkage van hydraulische olie. HYD-SL bestaat uit teflondeeltjes en bevat antislijtage-, antischuim-, anti-oxidatie- en corrosiewerende additieven die zorgen voor minder slijtage, lawaai en lekkage.

Er bestaan additieven op de markt die lekkage in hydraulische systemen kunnen verhelpen. Lindemann HYD-SL heeft iets extra’s en brengt de pakkingen van synthetisch rubber weer terug naar de oorspronkelijke flexibiliteit zodat ze weer hun originele functie terugkrijgen. Meer weten over dit product of direct bestellen? Dit kan via onze shop! Voor 16:00 uur besteld, vandaag verzonden!