Auto, Kennisbank

Motorslijtage voorkomen

LDe motor is het hart van de auto en zorgt ervoor dat u van A naar B komt. Goed onderhoud is erg belangrijk en helpt om motorslijtage te voorkomen. De grootste motorslijtage ontstaat bij de koude start. Zodra de koude motor wordt gestart is de motorolie nog niet volledig rondgepompt en op temperatuur van 90 graden. Hierdoor ontbreekt er smering in de motor en ontstaat er metaal-op-metaal contact. Te weinig smering kan dus motorslijtage veroorzaken en dit is met een olie additief te voorkomen. Er bestaan een aantal producten op de additievenmarkt die motorslijtage kunnen voorkomen. De additieven van Lindemann zijn allemaal van premium kwaliteit, waardoor het een langdurige werking heeft.

Motor beschermen tegen slijtage

De Engine Performance Treatment van Lindemann is een olietoevoeging dat helpt om uw motor te beschermen tegen slijtage. Het product heeft een unieke samenstelling van stoffen en bevat Teflon (P.T.F.E) moleculen die blijven plakken op de bewegende onderdelen zoals de zuigerveren, nokkenas, cilinderwanden, krukas en klepstelen.

Door de toevoeging van Lindemann Engine Performance Treatment zal er minder slijtage en minder vervuiling optreden. Dit resulteert uiteindelijk in een efficientere draaiende motor en minder onderhoudskosten. Na de toevoeging merkt u dat de auto zuiniger is en meer effectief vermogen heeft. De Engine Performance Treatment is ook zeer geschikt voor auto’s met een start-stop systeem.

Het product heeft zich al bewezen, want er zijn voorbeelden van motoren die vanaf het allereerste begin bij elke onderhoudsbeurt de EPT hebben toegevoegd en al meer dan 1 miljoen kilometer op de teller hebben zonder enkele slijtage!

Heeft u al motorslijtage?

Heeft uw auto al last van motorslijtage? Voeg dan de Worn Engine Treatment toe aan uw oliesysteem. Dit additief is ontworpen voor oudere motoren die al wat slijtage vertonen. Het doel van de WET is om verdere slijtage te voorkomen en de motorprestaties te verbeteren.

Motorslijtage voorkomen met een olie additief? Dit kan de Engine Performance Treatment. U kunt bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar de Engine Performance Treatment in onze shop.