Auto, Kennisbank

Radiator reiniger

Het koelsysteem is een belangrijk onderdeel van de motor die ervoor zorgt dat de warmte van de motor via de radiator in de buitenlucht verdwijnt. Wanneer de koelvloeistof zijn beschermende eigenschappen verliest zal dit ten koste gaan van het afvoeren van de warmte. Hierdoor ontstaat roest, ketelsteen en overige vervuiling wat gaat vastkleven aan de binnenwand. Dit vuil vormt een laag waardoor warmte minder kan worden afgevoerd met als gevolg een motor die te heet wordt. Dit kan lekkage en grote motorschade veroorzaken. Het is dus noodzakelijk om het koelsysteem in goede toestand te houden!

Radiator cleaner

Als u merkt dat het koelsysteem niet meer goed werkt en de motor als gevolg van een slechte warmteafvoer te heet wordt. Dan kunt u het koelsysteem reinigen met Lindemann Radiator & Block Flush. Deze Radiator cleaner reinigt snel en efficiënt alle koelsystemen. Het verwijdert alle aanslag zoals olie, roest en overige vuil met als doel een betere koeling en circulatie in het koelsysteem. Op deze manier kunt u zelf uw auto radiator reinigen. 

Auto radiator schoonmaken met een additief? Dit kan met de Lindemann Radiator Flush. U kunt dit additief bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar de radiator reiniger in onze shop.