Je bekijkt nu Pingelen

Pingelen

Pingelen kan alleen maar ontstaan bij gas- en benzinemotoren. Het pingelen van de motor is te herkennen aan een kloppende motor. Hierbij ontstaat er zelfontbranding binnenin de motor. Bij het pingelen wordt het brandstof niet door de bougie, maar al in een eerdere stadium door zichzelf ontstoken. Door de verbranding krijgt de zuiger een klap met pingelen als gevolg. Wanneer hier niets aan wordt gedaan kan er grote motorschade ontstaan. Wij leggen uit wat uzelf kunt doen als uw motor pingelt.

Oorzaken pingelen

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken waardoor de motor pingelt:

  • Verkeerde soort benzine (Euro 95 of 98, tegenwoordig E5 of E10)
  • Vervuiling door kleine stukjes rijden, lage toerental of te snel schakelen
  • Motorkoeling is niet goed, hierdoor wordt de verbrandingskamer te heet en zal de benzine zelf ontbranden
  • Te laag octaangetal

Pingelen verhelpen

Als de motor een kloppend geluid maakt dan is de kans groot dat u last heeft van een pingelende motor en dat is niet fijn rijden. Middels een brandstofadditief of olieadditief kunt u het pingelen gemakkelijk verhelpen.

Pingelen motor verhelpen

 

Octane Boost Pro Racing

Voor het verhogen van het octaangetal is Lindemann Octane Boost een goede oplossing om het pingelen te verhelpen. Dit additief zorgt voor een stijgende octaangehalte in de benzinemotoren. De motor zal onmiddellijk het octaangehalte verhogen in benzinemotoren en zorgt voor meer vermogen, lage uitlaattemperatuur en positief brandstofverbruik.

Pingelen verhelpen

 

Oil System Cleaner

Is vervuiling het probleem waardoor uw motor pingelt? Dan kunt u een motor flush van Lindemann gebruiken. Deze krachtige flush zorgt ervoor dat het gehele oliesysteem, waaronder alle zuigerveren, zuigerveergroeven en hydraulische kleppen worden gereinigd.