Auto, Kennisbank

Verschillende soorten uitlaatrook

Iedere auto heeft een uitlaat. De uitlaat is een deel van de verbrandingsmotor die ervoor zorgt dat uitlaatgassen worden afgevoerd in de buitenlucht. In bijna alle gevallen heeft de uitlaatrook bij een goed lopende motor geen kleur. Wanneer de uitlaatgassen wit, zwart of blauw zijn is er waarschijnlijk iets mis met de motor. Onderstaande additieven kunnen een rokende auto verhelpen.

Zwarte uitlaatrook

Smokeless
Lindemann Smokeless

Wanneer er zwarte rook optreedt is er iets mis met de brandstof. Bij zwarte rook wordt er te veel brandstof aangevoerd wat uiteindelijk via de uitlaat wordt verbrandt. Daarnaast kan zwarte uitlaat rook duiden op een verstopte of vervuilde EGR-klep. Met de Lindemann Smokeless zal de zwarte rookontwikkeling worden vermindert. 

Witte uitlaatrook

Service Cleaner Benzine
Lindemann Service Cleaners

Witte rook komt in de winter vaak voor bij een koude start. Deze witte rook komt met name van waterdrupppels en condens. Bij witte uitlaatrook zit er water in de uitstoot. Op het moment dat de motor zijn normale temperatuur heeft bereikt moet de witte rook zijn verdwenen. Met de Service Cleaner van Lindemann kunt u uw brandstofsysteem volledig reinigen.

Blauwe uitlaatrook

Worn Engine Treatment
Lindemann Worn Engine Treatment

Bij blauwe uitlaatrook komt er olie in de verbrandingsruimte. De motorolie komt dan in de cilinders terecht en wordt uiteindelijk met de lucht en brandstof verbrandt. Versleten zuigerveren zijn hier een gevolg van. De Lindemann Worn Engine Treatment bevat teflon moleculen die de ontstane ruimte opgevuld verdere slijtage voorkomt.