Industrieel, Kennisbank

Voedselveilig smeermiddel

In de voedingsindustrie is het noodzakelijk dat er gebruikt wordt gemaakt van voedselveilige smeermiddelen. Deze Food Grade smeermiddelen moeten zijn goedgekeurd en een NSF certificaat hebben. Net als bij alle andere machines in wat voor industrie dan ook is het belangrijk dat onderdelen wordt gesmeerd met vetten. Zonder smering ontstaat er metaal-op-metaal contact en zal de slijtage snel toenemen. Daarnaast kunnen vetten in contact komen met smeermiddelen en dat kan grote risico’s met zich meebrengen als er geen gebruik wordt gemaakt van de juiste smeermiddel. Om deze reden zijn voedselveilige smeermiddelen ontworpen.  

Food grade smeermiddelen kunnen onder andere worden gebruikt in bakkerijen, kaas- en zuivelfabrieken en bij groothandels in groente, vlees, vis, fruit, snacks en dranken. In veel gevallen komen voedingsmiddelen en smeermiddelen nooit met elkaar in aanraking. Echter kan het voorkomen dat er als gevolg van lekkage toch vetten in voedingsmiddelen komen. Met de Lindemann High Temperature Grease Food Grade kunnen machines en onderdelen in de voedingsindustrie worden gesmeerd. Dit voedselveilig smeermiddel is NSF H1 gekeurd, kan temperaturen aan tot +400 graden, maar heeft daarnaast nog meer voordelen.

Lindemann High Temperature Grease Food Grade

Zoekt u een voedselveilig smeermiddel met veel smeermogelijkheden? Lindemann heeft met de High Temperature Food Grade een voedselveilig smeermiddel dat zeer geschikt is voor de voedingsindustrie. Het product bevat een aantal unieke eigenschappen zoals:

  • Bestand tegen extreem lage en hoge temperaturen van -40 ° C tot +400 ° C.
  • NSF H1 gecertificeerd en voedselveilig
  • Smelt, druipt en verkoolt niet
  • Hittebestendig lagervet
  • Biedt een langdurige smering
  • Zeer hoge weerstand tegen water, stoom, detergenten en zuren
  • Bestand tegen extreme drukken
  • Vermindert slijtage aanzienlijk en biedt een langdurige smering

Dit voedselveilig smeermiddel is leverbaar in kleine- en grote hoeveelheden! Bekijk hier de Lindemann HTF-G Food Grade 400 gram die direct leverbaar is. Benieuwd grotere hoeveelheden? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!