Begrippen, Kennisbank

Wat zijn additieven

Wat zijn additieven

Voordat u besluit een additief te gaan kopen voor uw auto, is het van belang dat u weet wat een additief precies is. Additieven zijn middelen die kunnen worden toegevoegd aan brandstof, olie en radiator. Er is nog een hele grote groep mensen die niets weet over het bestaan van additieven. Daarnaast is niet iedereen het eens over het nut van additieven. De een vindt dat additieven wondermiddelen zijn die dure reparaties kunnen voorkomen en de ander heeft er helemaal niets mee en vindt het geldverspilling. 

Wij zijn ervan overtuigd dat additieven wel zeker van toegevoegde waarde kunnen zijn. Echter gaat het erom dat je de additieven juist gebruikt en ook reële verwachtingen hebt van de uitkomst. Wanneer mensen negatieve ervaringen hebben na het gebruik van een additief kan dit enkele oorzaken hebben.

Het nut van additieven

Allereerst kan de kwaliteit van het additief te wensen over laten. Niet alle additieven zijn namelijk van dezelfde kwaliteit. Zo is die verhouding werkzame stoffen bij de additieven van Lindemann aanzienlijk hoger dan bij de meeste concurrenten. Wanneer uw auto een verbruik heeft van 1:500 dan is het een aflopende zaak en zal een additief niet verhelpen. Een additief blijft een lapmiddel dat ervoor kan zorgen dat een dure reparatie nog een tijd uitgesteld kan worden. Daarnaast is het juiste advies altijd erg belangrijk. Een expert van Lindemann kan u over het algemeen goed vertellen of een additief nut heeft of dat het een kansloze zaak is. Een mechanisch probleem is bijvoorbeeld niet op te lossen met een additief. Dat een additief vervolgens niet helpt heeft niks te maken met de kwaliteit van het product, maar eerder met het gebrek aan goed advies.

Er zijn 3 soorten additieven, namelijk brandstof-, olie- en radiator additieven.