Auto, Kennisbank

Levensduur van uw bedrijfswagen verlengen

Het aantal bedrijfswagens in Nederland blijft stijgen. Op dit moment rijden er ruim 940.000 bedrijfswagens in Nederland. Dit zijn voornamelijk dieselmotoren. De meeste bestelauto’s zijn te vinden in de bouwsector, denk hierbij aan loodgieters, glazenwassers, elektro- en bouwbedrijven. Tegenwoordig zijn er een aantal mogelijkheden om aan een bedrijfswagen te komen. Je kunt een bedrijfswagen leasen voor een bepaalde tijd en daarna weer inruilen voor een nieuwe, maar het is ook mogelijk om de geleasede bedrijfswagen na die tijd over te nemen. Verder kun je natuurlijk zelf een bedrijfswagen kopen. Net zoals een gewone personen auto heeft een bedrijfswagen ook onderhoud nodig. Preventief onderhoud is erg belangrijk, want op deze manier kun je voorkomen dat er dure reparaties uitgevoerd moeten worden.

Dieselmotoren zijn special ontworpen voor langere afstanden. Dit is ook een van de redenen waarom bedrijven gebruik maken van diesel bedrijfswagens. Echter komt het in de praktijk vaak voor dat een bestelbus veel korte ritjes maakt. Hierdoor wordt de motor onvoldoende warm en komt die niet op temperatuur. Dit heeft een nadelige werking op het regeneratieproces van het roetfilter. De roetdeeltjes worden hierdoor niet of nauwelijks verbrand en het roetfilter raakt verstopt.

Wanneer het roetfilter verstopt raakt als gevolg van korte afstanden, zal het roetfilterlampje op het dashboard gaan branden. Rijd je te lang door met een verstopt roetfilter, dan is de kans groot dat het roetfilter beschadigt raakt en je het na verloop van de tijd moet vervangen. Wilt u de levensduur van uw bedrijfswagen of wagenpark verlengen? Dan is de rest van deze blog ook interessant om te lezen!

Vervuiling brandstofsysteem voorkomen

Door preventief gebruik te maken van de Lindemann Diesel Boost houdt u het brandstofsysteem schoon. Vervuiling is funest voor o.a. de injectoren, EGR-klep en het roetfilter. Niemand zit te wachten op dure reparaties, dus voorkomen is beter dan genezen.

De Lindemann Diesel Boost voorkomt koolaanslag en vervuiling van de injectoren, EGR-klep en het roetfilter. Daarnaast verbetert dit brandstofadditief de verbranding en werkt het brandstof besparend. Door regelmatig of iedere tankbeurt de Diesel Boost toe te voegen kan vervuiling worden voorkomen en zal de motor betere prestaties leveren.

Roetfilter bedrijfswagen reinigen

Op een gegeven moment kan het voorkomen dat het roetfilter of de EGR-klep vervuild of verstopt raakt. U heeft in dat geval twee opties:

  • Optie 1: De EGR-klep of het roetfilter van de bedrijfswagen laten reinigen of vervangen door een professional.
  • Optie 2: EGR-klep of het roetfilter reinigen met de Lindemann Total Care Diesel.

Bij optie 1 bent u de bedrijfswagens minimaal één dag kwijt en kan deze niet worden ingezet op een klus. Stilstand kost geld en is erg vervelend. Optie 2 is verreweg de goedkoopste en makkelijkste oplossing. Met de Lindemann Total Care Diesel kunt u zelf het hele brandstofsysteem van de bedrijfswagen grondig reinigen. Dit krachtige reinigingsadditief verwijdert afzettingen en vuilresten van de injectoren, turbo, EGR-klep, het in- en uitlaatsysteem en het roetfilter.

Motor beschermen tegen vervuiling en slijtage

Wordt de bedrijfswagen vaak gebruikt voor korte ritjes? Dan zal de kans op motorslijtage en vervuiling toenemen. Wanneer een motor niet op bedrijfstemperatuur komt als gevolg van korte ritjes, zal er eerder motorslijtage ontstaan. Motorslijtage ontstaat bij de koude start. De motorolie is nog niet volledig rondgepompt en hierdoor ontstaat er metaal-op-metaal contact. Om inwendige motor vervuiling en slijtage te voorkomen kan de Lindemann Engine Performance Treatment worden toegevoegd aan de motorolie. Door de unieke samenstelling van stoffen blijven de teflon (P.T.F.E.) moleculen plakken aan alle bewegende onderdelen (nokkenas, krukas, klepdelen, zuigerveren en cilinderwanden).

Wanneer u kleine afstanden rijdt of de bestelauto veel stationair draait, adviseren we om de Lindemann Engine Performance Treatment preventief te gebruiken. Door dit olie additief toe te voegen zal er minder vervuiling en motorslijtage optreden. Het gebruik van de Engine Performance Treatment resulteert direct in minder motorlawaai en zorgt voor een efficiëntere werking van de motor. U kunt het zelf toevoegen aan de olie.

Ons advies voor optimale motorprestaties

Voor het beste resultaat adviseren we om eerst het hele brandstofsysteem te reinigen met de Lindemann Total Care Diesel. Na het reinigingsproces is het belangrijk om het brandstofsysteem schoon te houden. Dit kan met de Lindemann Diesel Boost. De Engine Performance Treatment kunt u direct toevoegen aan het oliesysteem. Let op dat de oliepeil niet boven het maximumniveau komt. Wanneer de olie op korte termijn ververst moet worden, adviseren we om het de Lindemann Engine Performance Treatment aan de schone olie toe te voegen. Het gebruik van olie- en brandstofadditieven is 100% veilig en resulteert in een efficiëntere werking van de motor.

Wilt u premium kwaliteit additieven? Gebruik dan Lindemann! U kunt de additieven bestellen via de shop of bij een van onze dealers.