Auto, Kennisbank

ATF olie additief

ATF olie is speciaal ontworpen voor automatische versnellingsbakken. ATF staat voor Automatic Transmission Fluid. Er zijn gigantisch veel verschillende soorten ATF olien op de markt. Het doel van ATF olie is simpel, het smeert en koelt alle draaiende onderdelen in de automatische versnellingsbak. Door te weinig of vervuilde versnellingsbakolie zal er snel slijtage ontstaan. De beste combinatie is goede ATF olie en een versnellingsbakadditief van Lindemann. We leggen in deze blog graag uit waarom dit zeker een toegevoegde waarde is!

Olie verversen automatische versnellingsbak

Naast o.a. de rem- en motorolie is het ook het verversen of vervangen van de ATF olie heeft een positief effect op de levensduur van de automatische versnellingsbak. Naar verloop van de tijd zal de olie kwaliteit minder worden met als gevolg meer slijtage, vocht en interne vervuiling. Het niet tijdig vervangen/verversen van de ATF olie zorgt ervoor dat de auto niet meer soepel schakelt met alle gevolgen van dien. Het laten reviseren van een automatische versnellingsbak is erg duur. 

Wilt u de bovenstaande problemen voorkomen en de levensduur van de automatische transmissie en ATF olie verlengen? Gebruik een premium kwaliteit olie additief van Lindemann! Voorkomen is beter dan genezen! Lees hier alle voordelen!

Voordelen beste ATF olie additief

Waarom een automatisch versnellingsbak additief een toegevoegde waarde is? We zetten graag even kort alle voordelen van de ATF olie additief Lindemann Automatic Transmission Treatment op een rijtje:

  • Vermindert slijtage en geluiden
  • Zorgt voor een blijvende smering
  • Voorkomt/vermindert wrijving en slijtage aanzienlijk door Teflon
  • Verlaagd de bedrijfstemperatuur
  • Verlengt de levensduur van automatische versnellingsbakken
  • Vermindert en voorkomt olie lekkages
  • Bevat Teflon (P.T.F.E.) moleculen
  • Zorgt voor soepel schakelen

De Lindemann ATT heeft naast beschermende eigenschappen ook afdichtende elementen die er voor zorgen dat (lichte) olielekkages in de automatische transmissie vermindert kunnen worden. Door verbeterde smering zult u merken dat er soepeler geschakeld wordt, dit resulteert in een comfortabelere rij-ervaring, vermindering van het brandstofverbruik en verlenging van de levensduur van de automatische versnellingsbak

Zoekt u een olie additief voor een handgeschakelde versnellingsbak? Dan adviseren we de Lindemann Manual Gearbox Treatment

ATF olie additief kopen

Op zoek naar een premium kwaliteit ATF olie additief? Kies voor de Lindemann Automatic Transmission Treatment! Dit versnellingsbakadditief is een van de beste in zijn soort! 

Wilt u de Lindemann Automatic Transmission Treatment kopen? Dit kan via de shop of bij een van onze dealers. Direct bestellen? Klik dan op ”Bestel hier”.