Industrieel, Kennisbank

Kwaliteit hydraulische olie verhogen met additief

Hydrauliek is een aandrijftechniek in de industriële en landbouw sector en krijgt te maken met hoge drukken, temperaturen en zware omstandigheden. Hyraulische systemen zijn aandrijvingen en worden voornamelijk gebruikt voor graafmachines, bulldozers, vuilniswagens, heftrucks, (hef) bruggen, sluizen, bagger- en offshore schepen, hoogovens en windturbines. Een goed werkend hydrauliek systeem is erg belangrijk. Daarnaast is het van groot belang om de kwaliteit van hydrauliek olie af en toe te controleren. Net zoals een motorolie zal ook de hydrayliek olie ververst en vervangen moeten worden voor nieuwe olie. Er zijn additieven die eenvoudig toegevoegd kunnen worden aan de hydrauliek olie. Deze additieven kunnen zowel preventief (voorkomend) als curatief (probleemoplossend) worden gebruikt. Een hydrauliek olie additief zorgt voor een betere kwaliteit van de hydrauliek olie. Lekkages en rare geluiden mogen absoluut niet voorkomen. Hydraulische systemen zijn namelijk duur en moeten een zo lang mogelijke levensduur hebben. 

Waarom gebruik maken van een hydrauliek olie additief? Normale hydraulische oliën zijn in veel opzichten gewone basisolie, die niet hetzelfde draagvermogen hebben als HYD-additieven van Lindemann.

 

Twee types hydrauliek olie additieven

Dutch Performance Products heeft twee soorten additieven, de Lindemann HYD-1 en HYD-SL. Beide bevatten Teflon moleculen en antislijtage-, anti-oxidatie- en corrosie werende additieven. Verder zijn de Lindemann HYD-1 en HYD-SL compatibel met minerale, synthetische en de meeste soorten biologisch afbreekbare hydrauliek olie.

De Lindemann HYD-1 is additief voor hydraulisch systeem voor alle soorten pompen. HYD-1 wordt gebruikt om het risico op lekkage en slijtage te verminderen, omdat het een betere smeerolie biedt dan normale hydraulische oliën.

De Lindemann HYD-SL is een hydrauliek olie additief dat speciaal ontworpen is voor het verminderen en stoppen van hydrauliek olie lekkages. Op de additieven markt bestaan veel producten die olie lekkages in hydraulische systemen kunnen verhelpen. Echter heeft de Lindemann HYD-SL iets extra

Er bestaan additieven op de markt die lekkage in hydraulische systemen kunnen verhelpen. Lindemann HYD-SL heeft iets extra’s en brengt de pakkingen van synthetisch rubber weer terug naar de oorspronkelijke flexibiliteit zodat ze weer hun originele functie terugkrijgen.dd

Even kort alle voordelen op een rijtje waarom hydrauliek olie additief van toegevoegde waarde kan zijn:

  • Minder wrijving, lawaai en warmte
  • Bevat Teflon (PTFE) moleculen 
  • Minder slijtage aan afdichtingen
  • Voorkomt lekken in de toekomst (Lindemann HYD-1)
  • Minder slijtage van de pomp en regelklep
  • Vermindert en dicht lekken (Lindemann HYD-SL)
  • Minder onderhoudskosten
  • 1 liter additief is goed voor 100 liter hydrauliek olie!

Additief hydrauliek olie kopen

Via onze online shop kunt u de additieven voor hydrauliek kopen. Door gebruik van deze producten kan slijtage en lekkage in de toekomst worden voorkomen of worden opgelost/verholpen.

Voor 16.00 uur besteld, is vandaag verzonden en morgen gratis in huis! Klik op de button ”Bestel hier” en bestel gemakkelijk en snel!