Auto, Kennisbank

EGR-klep vervangen

Is je motor toe aan een nieuwe EGR klep? Dan is het raadzaam om deze te vervangen. Dit kun je laten doen door de garage of zelf, mits je een beetje handig bent natuurlijk. Een EGR klep als onderdeel is niet zo vreselijk duur, maar er gaat best wat tijd inzitten. Kies je ervoor om je EGR klep te laten vervangen door de garage? Dan kan dit klusje aardig in de papieren lopen. Gemiddeld kost het vervangen van een EGR klep tussen de 450 en 1500 euro, afhankelijk van het type auto en EGR klep. Vaak komen er ook nog andere problemen bij kijken en al met al wordt het dan aardig prijzig.

Voordat je de keuze maakt om je EGR klep te vervangen is het te overwegen om eerst eens een EGR-klep reiniger toe te voegen. Lindemann heeft voor benzine- en dieselmotor een krachtige reiniger die het gehele brandstofsysteem grondig reinigt inclusief de EGR-klep en bij dieselmotoren ook nog eens het roetfilter.

Voor benzinemotoren adviseren wij de Lindemann Fuel System Cleaner, een flesje van 400ml is goed voor 1 tankbeurt. Voor de dieselmotor kun je het beste de Lindemann Total Care Diesel gebruiken. Een blik van 1 liter is goed voor 1 tankbeurt. Online worden beide additieven zeer goed beoordeeld met ruim 100+ reviews!