Auto, Kennisbank

Roetfilter verwijderen

Ervaar je problemen met het roetfilter? Vaak zijn het de storingen, minder vermogen, stotteren van de auto die ervoor zorgen dat een roetfilter niet meer optimaal werkt. Een roetfilter is dan verzadigd en kan vervangen, verwijderd of gereinigd worden met een brandstofadditief: roetfilter reiniger
 
Kies je ervoor om het roetfilter te verwijderen? Dan levert dit meer vermogen op en zal de auto zuiniger rijden. Een roetfilter verwijderen is op eigen risico, want het mag niet volgens de wet. Vanaf 1 januari 2023 worden alles dieselmotoren tijdens een APK-keuring getest op de uitstoot van deeltjes. Dit noemt men een deeltjestest. Voertuigen zonder een roetfilter worden er op deze manier tussenuit gehaald. Het is dus een behoorlijke risico om rond te rijden zonder een roetfilter en dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor het verwijderen, dit ligt tussen de 500 en 700 euro.
 
We begrijpen dat het vervelend is om continue storingen in beeld te hebben. Ook de problemen zijn natuurlijk niet fijn. Er is dan nog een andere optie te overwgen: het toevoegen van een roetfilter reiniger. Wij hebben hiervoor speciaal de Lindemann Total Care Diesel ontwikkeld. Een krachtige roetfilter reiniger die geschikt is voor 1 tankbeurt. Hiermee reinig je het gehele brandstof, in- en uitlaatsysteem waaronder de injectoren, inlaat- en uitlaat, turbo, egr-klep en dus ook het roetfilter.
Online wordt de Lindemann Total Care Diesel zeer goed beoordeeld met een score van 4,7 uit 5.0, met maar liefst 200+ reviews!