Auto, Kennisbank

EGR Klep uitschakelen

Kun je een EGR klep uitschakelen? Ja, dat kan zeker! Houdt er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om zelf een EGR uit te schakelen, dit moet softwarematig gebeuren en kan alleen bij een garage.

Waarom EGR klep uitschakelen?

Een uitgeschakelde EGR-klep heeft een positief effect op het brandstofverbruik, zorgt voor een minder vervuilde motor en een betere en efficiëntere werking. Het heeft dus wel degelijk nut om een EGR klep uit te schakelen. Let wel op dat het uitschakelen niet mag volgens de wet en dit is dan ook iets wat wij afraden.

Alternatief voor EGR uitschakelen?

De reden van het uitschakelen is vaak dat een auto problemen ervaart, omdat de EGR vervuild raakt. zoals stotteren/inhouden, toenemend brandstofverbruik en storingen. Het professioneel laten reinigen van de EGR klep is vrij prijzig, variërend van 250 tot 500 euro. Dit is sterk afhankelijk van het type auto. Met een krachtig brandstofadditief kun je zelf een EGR-klep reinigen.

EGR klep benzinemotor: Lindemann Fuel System Cleaner (curatief toepassen, zie productpagina)
EGR klep dieselmotor: Lindemann Total Care Diesel

Beide producten worden online zeer goed beoordeeld! Een additief is het proberen zeker waard. Werkt het niet? Dan kun je als nog je EGR klep laten uitschakelen of reinigen.