Zelf Je Fietsketting Smeren? Zo Doe Je Dat!

Het smeren van de fietsketting is van essentieel belang om deze in een topconditie te houden, helemaal wanneer u veel fietst. Een piepende of krakende ketting is in veel gevallen een teken van slecht onderhoud en een droge fietsketting. Iedere weertype heeft invloed op de fietsketting of het nu regent of droog is. Met een fiets komt men overal en zul je naast weertypes ook met verschillende soorten wegen te maken krijgen. Bij droog weer kan er op onverharde wegen veel stof vrijkomen dat ervoor zorgt dat de ketting vuil en droog raakt. Een fietsketting trekt veel stof, zand en vuil aan waardoor de slijtage toeneemt. Het is dus raadzaam om uw fietsketting goed te smeren met een kettingolie.

Ketting smeren

Een ketting smeren kan met verschillende soorten ketting smeermiddelen. Het makkelijkste is om uw fietsketting te smeren met een chain lube, wax of kettingspray. Vrijwel iedere fabrikant heeft wel een eigen product in het assortiment waarmee u een ketting kunt smeren. Het gebruik van de juiste middelen maakt het smeren van een fietsketting een stuk eenvoudiger.

Goed onderhoud van de fietsketting is erg belangrijk en voor veel liefhebbers een bijzaak. Wij adviseren fietsers om gebruik te maken van een chain lube. Hiermee voorkom je slijtage en verleng je de levensduur van je fietsketting. De DPP Chain Lube is een kettingolie van zeer hoge kwaliteit en bevat uitstekende smeereigenschappen!

chain lube

Hoe smeer je een ketting?

Een fietsketting smeren is vrij eenvoudig en kunt u zelf doen, mits u hiervoor de juiste ketting smeermiddel heeft. Er zijn twee manieren om uw fietsketting te smeren. Met een kettingspray kunt u de ketting inspuiten (spuitbus) en met de chain lube (knijpflesje) kunt u druppelen op de ketting. Onze eigen ervaring is dat een chain lube langer blijft zitten. Terwijl je de ketting achteruit draait druppel je op de fietsketting. Smeer niet te veel! Voor het beste resultaat is het raadzaam om de ketting enkele uren voor de rit te smeren. Hoe vaak u een ketting moet smeren is afhankelijk van het gebruikersgedrag. Wij adviseren om uw fietsketting regelmatig (om de paar honderd kilometer) te smeren met een chain lube als deze. Na het smeren laten inwerken en daarna droogmaken met een doek.

chain lube smeren

Fietsketting smeren oplossing

Wanneer de fietsketting niet wordt gesmeerd kan het uitdrogen en gaan roesten. Een verroeste fietsketting kunt u het beste direct weggooien en vervangen voor een nieuwe ketting. Een droge ketting kunt u gewoon smeren.

Ons advies is om gebruik te maken van de DPP Chain Lube. Dit product is geschikt voor alle soorten fietsen en hiermee kunt u gemakkelijk uw eigen fietsketting smeren. De DPP Chain Lube is geen standaard kettingvet, chain lube of kettingspray. Voor gebruik van de Chain Lube adviseren wij u om de fietsketting te reinigen met een kettingreiniger.

Wat maakt de DPP Chain Lube zo bijzonder?

  • Verminderd wrijving en slijtage aanzienlijk 
  • Waterafstotend
  • Gaat roest- en corrosie tegen
  • Ketting loopt soepeler en stiller
  • Hecht goed aan de fietsketting
  • Geschikt voor alle type fietsen
  • Goede werking onder alle omstandigheden 
  • Verlengd de levensduur van de ketting
  • Uitzonderlijk goede kwaliteit 

De DPP Chain Lube Wet heeft een duurzame werking. Dit betekent dat u minder vaak uw ketting hoeft te smeren dan u gewend bent! 

 

Door uw ketting goed te onderhouden door middel van dit product voorkomt u dat de fietsketting gaat roesten. Een roestende ketting zal nooit weer soepel lopen.  Dit smeermiddel voor kettingen is perfect voor stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen en mountainbikes. 

De DPP Chain Lube Wet is speciaal ontworpen voor natte weersomstandigheden. Het wordt dan ook aangeraden om dit te gebruiken gedurende de periode van oktober t/m april. Het product is eenvoudig te bestellen via onze webshop. Wanneer u klikt op “Bestel Direct” wordt het direct toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eerst nog even wat meer informatie opdoen? Klik dan op “Bekijk Productpagina”!

Wij hopen dat we hiermee een antwoord hebben kunnen geven op uw vraag. Als blijk van waardering voor het lezen van de blog hebben wij onderstaande kortingscode voor uw beschikbaar gesteld.

Klik op “Bestel Direct” en ontvang 5% extra korting met de kortingscode: DPPBLOG5

€9,95 Incl. BTW

De DPP Chain Lube Wet is van uitstekende kwaliteit. Nieuw op de markt!