Fiets, Kennisbank

Wat is de beste kettingreiniger?

Er zijn veel verschillende soorten kettingreinigers op de markt, van gewone smeermiddelen op oliebasis die langer meegaan tussen twee toepassingen tot sneldrogende sprays die vuilophoping voorkomen, maar regelmatig opnieuw moeten worden aangebracht. Het kiezen van een goede chain cleaner is een belangrijk onderdeel van het in topvorm houden van je aandrijving, dus doe wat onderzoek of raadpleeg een professional, voordat je een beslissing neemt. Het is ook goed om de reviews te lezen van verschillende merken die een kettingreiniger in huis hebben. En vergeet niet: droge kettingen roesten sneller! Het is dus ook belangrijk om gebruik te maken van een goede kettingwax of kettingolie

Elk van deze producten heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, dus het kiezen van de juiste hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren. Sommige mensen geven de voorkeur aan een reinigingsmiddel dat gemakkelijk te gebruiken is en niet veel schrobben of spoelen vereist, terwijl anderen een product met een sterker ontvettend vermogen op prijs stellen. Uiteindelijk moet je zelf beslissen welke kettingreiniger voor jou het meest geschikt is.

Het uis nooit verkeerd om een extra flesje Chain Cleaner op voorraad te hebben. Vandaar dat we ook een Chain Cleaner 2-pack hebben samengesteld.