Auto, Kennisbank

Microvezeldoek wassen

Microvezeldoek wassen

Er zijn gigantisch veel verschillende soorten poetsdoeken op de markt. De één gebruikt een oude handdoek of hemd (in gescheurde stukken) en de ander gebruikt een microvezeldoek. De professionals onder ons gebruiken alleen microvezeldoeken en dan verschillende soorten, want voor het lakwerk gebruik je een ander doek dan voor het glas. Dit zelfde geldt voor de velgen of binnenkant van je auto. Kortom de keuze is reuze. Wij adviseren om je auto altijd schoon te maken met de daarvoor geschikt schoonmaakdoeken. Ook voor het drogen van je auto is het belangrijk dat je hiervoor juiste droogdoeken gebruikt.

Kun je een microvezeldoek maar 1 keer gebruiken? Nee natuurlijk niet! Een goede microvezeldoek kun je veel vaker gebruiken, mits je deze ook wast. Een microvezeldoek bestaat uit heel veel kleine haartjes en daarom is men bang dat een doek hard en onbruikbaar wordt naar een wasbeurt. Dit klopt wanneer je de verkeerde wasmiddelen etc. gebruikt. Wij hebben een speciaal ontwikkelde wasmiddel waarmee je veilig alle microvezeldoeken kunt wassen. Het beste nieuws is dat, zolang ze niet in contact zijn gekomen met bandverband of teer- en lijmverwijderaar, je je microvezels kunt schoonmaken en ze steeds opnieuw kunt gebruiken. Wij leggen uit hoe je dit het beste kunt doen.

 

 

Microvezeldoek wassen met wasmiddel

Je kunt dus eenvoudig zelf een microvezeldoek wassen. Dit kan met een normale wasmiddel. Stel je wasmachine in op snel centrifugeren, op niet meer dan 30 graden. Een lage temperatuur zorgt ervoor dat de vezels niet samensmelten en de doeken beschadigen. Het snelle centrifugeren verwijdert het grootste deel van het water na het wassen. Wanneer de machine klaar is, hangt je de doeken op kamertemperatuur aan de lucht om te drogen. Pas als je doeken helemaal droog zijn, kunnen ze weer opgevouwen worden voor hergebruik. Op deze manier kun je jouw microvezeldoeken veel vaker gebruiken, want vies worden ze toch wel na een schoonmaakbeurt.