Auto, Kennisbank

Wat zijn afstelbare kleppen? Wij leggen het uit!

Afstelbare kleppen zijn een type klep in de motor van een auto die kan worden afgesteld voor meer prestaties. Deze kleppen zijn meestal aanwezig in moderne auto’s met een inwendige verbrandingsmotor en kunnen worden gebruikt om de lucht- en brandstofverhouding te veranderen die de motor ontvangt, wat kan leiden tot betere prestaties en efficiëntie.

Er zijn twee soorten afstelbare kleppen: inlaatkleppen en uitlaatkleppen. Inlaatkleppen regelen de hoeveelheid lucht die de motor binnenkomt, terwijl uitlaatkleppen de hoeveelheid uitlaatgassen regelen die de motor uitlaat. Beide kleppen kunnen worden afgesteld met behulp van speciale gereedschappen en software om de lucht- en brandstofverhouding aan te passen aan specifieke prestatiebehoeften.

Afstelbare kleppen kunnen worden gebruikt om de prestaties van een auto te verhogen, maar ze vereisen vaak aanpassingen aan andere onderdelen van de auto, zoals het uitlaatsysteem, om optimaal te functioneren. Het is daarom belangrijk om professioneel advies te vragen voordat je afstelbare kleppen installeert of afstelt op je auto.