Auto, Kennisbank

Hoe verwijder je (boom) hars van je auto?

Boomhars is erg plakkerig en afkomstig van verschillende soorten bomen. Denk aan dennen, esdoorn of naaldbomen. Veel autoliefhebbers weten als geen ander dat hars schadelijk kan zijn voor het lakwerk van de auto. Maar hoe komt er (boom) hars op je auto? Bij warm weer druipt er hars uit de boom en komt dit veelal terecht op de grond. Je raad het al, wanneer er een auto onder de boom staat zal de hars dus druppelen op de autolak.

Erg vervelend, je hebt geconstateerd dat er hars op de auto zit. Het liefst haal je het er direct van af, maar helaas is het verwijderen van hars op de auto niet eenvoudig. Boomhars is van nature erg krachtig en kleverig, dus het zal een moeilijke klus zijn om dit te verwijderen. Gelukkig zijn er speciale producten op de markt verkrijgbaar waarmee je zelf hars van de auto kunt verwijderen. Een goed reinigingsproduct met een beetje geduld kan zorgen voor een mooi resultaat!

Zelf hars van auto verwijderen

Keer op keer ontdek je harsresten op je auto. Je bent er helemaal klaar mee en wilt zelf het hars van je auto verwijderen. In veel blogs lezen wij dat je hars eenvoudig kunt verwijderen met shampoo, water en een spons. Dit proces kost meer tijd en is lang niet zo efficient als het gebruik van een krachtige hars verwijderaar. Bespaar een hoop tijd en energie en maak je autolak hars vrij met goede hars verwijderaar en een microvezeldoek.