Je bekijkt nu Automatten zelf schoonmaken

Automatten zelf schoonmaken

Automatten schoonmaken is met stek het saaiste schoonmaakklusje dat er bestaat. Al het vuil buiten de auto neem je mee naar binnen, waarna het achterblijft op de automatten. Na verloop van tijd zijn de automatten smerig en moeten ze schoongemaakt worden. We hebben aantal tips over hoe je het beste de automatten kunt schoonmaken.

  1. Klop de automatten eerst goed uit. Je zult zien dat het grove vuil er vanaf vliegt. 
  2. Na het uitkloppen is het wijsheid om de automatten schoon te maken met een stofzuiger. Je zuigt eenvoudig het overige vuil zoals steentjes, modder etc van de mat af. Tip: pak hiervoor een oude stofzuiger als je die hebt! Na het stofzuigen zullen de automatten er al een stuk schoner uitzien.
  3. Wanneer je bovenstaande fase hebt afgerond is het goed om de automatten te behandelen met een total interior cleaner en een kleine interieurborstel, zoals de Auto Finesse Upholstery Brush.

De automatten zien er weer als nieuw uit! Wij adviseren expres om eerst de eerste twee stappen te volgen voordat de interieurreiniger er aan te pas komt. Bij het gebruik van autopoetsmiddelen geldt altijd de regel, hoe meer vuil je zonder producten kunt verwijderen, hoe beter. Het is namelijk zonde van het product om dit te gebruiken voor vuil wat je ook zonder product kunt schoonmaken.