Zelf Je Fiets Schoonmaken? Zo Doe Je Dat!

De fiets is ons meest gebruikte vervoersmiddel. Volgens een recent onderzoek zijn er na schatting bijna 23 miljoen fietsen in Nederland! Dit komt neer op gemiddeld 1,4 fiets per persoon. Je kunt wel nagaan dat Nederland echt een fietsland is. 

Als fietsbezitter wil je natuurlijk ook goed voor de dag komen. Zo is Jaap (66) blij met zijn elektrische fiets, Sophie, studente (21) trots op haar Swapfiets (stadsfiets) en Jos (30) met zijn mountainbike en racefiets. Kortom er zijn verschillende soorten fietsen en iedereen heeft wel iets wat hij/zij er mooi aan vindt. Als trotse fietseigenaar wil je ook graag dat je fiets in topconditie blijft, maar hoe zorg je hiervoor en onderhoud je eigenlijk een fiets? 

In deze blog leggen we uit hoe je zelf een het beste een fiets kunt schoonmaken en welke schoonmaakmiddelen hiervoor geschikt zijn.

Fiets schoonmaken

Een fiets schoonmaken heeft niet voor iedereen een prioriteit. Een ´goedkope´ stadsfiets wordt immers alleen gebruik om van A naar B te komen. Het maakt voor een student niet uit of hier en daar wat roest zit en de banden zacht zijn. Heb je een ´dure´ fiets, dan ben je hier natuurlijk veel zuiniger op en behandel je fiets ook met veel liefde. Af en toe je fiets schoonmaken is geen overbodige luxe en hiermee verleng je tevens de levensduur van je prachtige fiets. Later in dit blog geven we tips en een stappenplan over hoe je het beste een je fiets kunt schoonmaken.

Mountainbike schoonmaken

Na een lange en zware rit van een aantal uren mountainbike zit je fiets vaak onder de modder. Het schoonmaken van een mountainbike vergt daarom ook even wat meer tijd dan een normale fiets. Dit komt doordat een mountainbike veelal gebruikt wordt in natte omstandigheden waarbij veel vuil zoals modder, zand, en gras aan de fiets blijft kleven. Het is daarom ook aan te raden om direct na je rit de mountainbike schoon te maken. Als je dit niet doet bestaat de kans dat modder en andere vuilresten hard worden en moeilijker te verwijderen zijn. De aanpak van een mountainbike schoonmaken is dus net even iets anders.

Om er voor te zorgen dat je mountainbike in een goede conditie blijft is goed onderhoud dus erg belangrijk. Vooral als je je bedenkt dat het ”dure” fietsen zijn. Het is misschien niet altijd even leuk, maar na 10 tot 15 minuten grondig reinigen is je mountainbike weer als nieuw! Met een aantal tips kun je zelf een je eigen mountainbike schoonmaken. Gebruik hiervoor de DPP Bike & Chain Cleaner. Dit product is sterker geconcentreerd dan andere bike cleaners en zorgt ervoor dat hardnekkige vuilresten zoals modder, zand, gras, vet, olie makkelijk verwijdert worden. Nog iets wat interessant is. De DPP Bike Cleaner is ook geschikt voor het reinigen van je fietsketting! Een geweldige all-in-one cleaner dus.

bike cleaner

Tips fiets / mountainbike / racefiets schoonmaken

Voor zowel een auto, motor als fiets zijn er verschillende manieren om een fiets schoon te maken. Eigenlijk is het vrij simpel, alleen je moet er even wat tijd voor vrij maken. Na het schoonmaken van je fiets ben je blij dat je het gedaan hebt. 

Benodigdheden voor een fiets, mountainbike of racefiets schoonmaken zijn:

Stap 1: Spray de hele fiets in met DPP Bike Cleaner en laat dit 5 tot 10 minuten inwerken. Tussendoor kun je met een spons of zachte borstel gaan poetsen. De ketting bij voorkeur met een harde borstel schoonmaken.
Stap 2: Naspoelen. Spoel al het vuil eraf met een tuinslang. Dit werkt het makkelijkste. 
Stap 3: Maak de fiets droog met een doek. Je kunt het beste gebruikmaken van een microvezeldoek. 
Stap 4: Je fiets ziet er weer als nieuw uit!
Stap 5: Smeer de ketting na het reinigen in met de DPP Chain Lube

Fiets schoonmaken met DPP Bike & Chain Cleaner

De DPP Bike / Chain Cleaner is speciaal ontwikkeld voor het reinigen van je fiets. Met dit product wordt het een stuk gemakkelijker om je fiets te poetsen. De DPP Bike & Chain Cleaner verwijdert hardnekkige vuilresten zoals modder, zand, vet, olie en zout en kan gebruikt worden in alle omstandigheden. Daarnaast is het biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mensen en milieu.

Ervaar zelf de voordelen van dit product en bestel de DPP Bike & Chain Cleaner door op de “Bestel Direct” button te klikken. Hierbij wordt u direct doorverwezen naar onze webshop en zit het product alvast in uw winkelmand. Wanneer u vóór 16:00 besteld, heeft u het morgen nog in huis!

Liever eerst meer informatie lezen over het product? Klik dan op “Bekijk Productpagina”.

Wij hopen dat we hiermee een antwoord hebben kunnen geven op uw vraag. Als blijk van waardering voor het lezen van de blog hebben wij onderstaande kortingscode voor uw beschikbaar gesteld. 

 €11,95 Incl. BTW

De DPP Bike & Chain Cleaner is van uitstekende kwaliteit. Nieuw op de markt!

Bestel direct en ontvang korting!

Klik op “Bestel Direct” en ontvang 5% extra korting met de kortingscode: DPPBLOG5

Let op! Deze actie is slechts tijdelijk beschikbaar.

Minuten
Seconden