Testimonials

Review Total Care Diesel | BMW 530d

Ik ben een rustige rijder en heb een 530d 2005 218 pk. Heerlijke bak. Ik merkte een paar maanden geleden, toen ik een keer echt gas gaf, dat de motor inhield bij 3000 / 3100 toeren. Ik kreeg de toeren niet verder meer (ook niet met de kick down) en de bak schakelde niet verder. Met de hand gaan schakelen en weer gas gegeven, ook niet verder. Dus aan de versnellingsbak lag het niet lijkt me.

BMW 530d

Ik heb de auto laten uitlezen en daar kwam dus eigenlijk helemaal niets uit. Men heeft ook gereden met de auto en men maakte een opmerking dat de motor te koel bleef. Dat zou waarschijnlijk met de verstopte roetfilter te maken hebben. Afijn, ik ontving een offerte om werkelijk alles wat met de roetfilter, sensoren, egr etc. te maken had te vervangen. Kosten ruim € 2.100,-. 

Toch maar zelf mij gaan verdiepen in de materie en begonnen met de motor te reinigen met spullen van Lindemann (Curatief met Total Care Diesel). Na een halve tank kwam ik erachter dat er ook nog geen regeneratie had plaatsgevonden. Via het geheime menu kunnen achterhalen dat de temperatuur van de motor tussen de 60 en 65 graden bleef. Kapotte thermostaat dus. Waarschijnlijk ook de reden dat er geen regeneratie plaats vond. Nieuwe thermostaat er in laten zetten, gaan rijden, is gaan regenereren en vervolgens geen klachten meer. Overigens kon de monteur, waar ik de thermostaat heb laten vervangen, uitlezen dat het roetfilter qua as nog lang niet vol zat. Omdat alles open en los was gelijk kunnen zien hoe schoon de onderdelen waren, echt geweldig spul dat Lindemann. Afijn, de auto rijdt echt weer als nieuw. Ik heb de auto nu ruim 4 jaar, maar zo soepel heeft hij nog nooit gereden. Iedere rit weer met een glimlach achter het stuur!

Ik voeg overigens nu bij iedere tankbeurt preventief een half flesje Diesel boost toe om de motor op en top schoon te houden. Over een paar maanden weer een keer Total Care Diesel.

Ik heb dit hele verhaal ook gemaild aan de garage met de mooie offerte, geen enkele reactie meer…. En ik kwam er al wat jaren. Dat garages niet blij zullen zijn met deze producten is mij inmiddels wel duidelijk 

Groet,

Patrick Betman, Driebergen