Testimonials

Review Service Cleaner Benzine | Citroën Grand C4 Picasso

Citroen c4 picasso

Onlangs kreeg ik een motorstoring.. Bij de dealer waar onze auto vandaan komt de storing laten uitlezen. Het bleek een katalysator melding te zijn. De monteur had de melding gereset met de boodschap, dat als de melding terug kwam, dat ik dan weer terug moest komen. Binnen twee weken kreeg ik inderdaad weer een motorstoring. Ik weer terug naar de dealer, de storing laten uitlezen, en jahoor…. weer een katalysator melding.

De werkplaatschef gaf aan dat de katalysator versleten was en vervangen moest worden. Ik heb nog maar 90.000km op de teller staan, dus dit leek mij enigszins al snel. Daarbij werd mij verteld dat dit ongeveer €1350,- zou gaan kosten. Ik heb gevraagd of hij de melding nogmaals wilde resetten, en gaf daarbij aan, dat wanneer de storing weer terug zou komen, ik me wel zou melden. Helaas kwam binnen een week de melding weer terug.
Nu dacht ik… moet het nu echt zoveel geld kosten? Zodoende ben ik eens op google gaan zoeken naar andere opties.

Zo las ik dat een katalysator vervuild en verstopt kan raken waardoor er verkeerde meetwaarden door de sensoren kunnen worden doorgegeven naar de boordcomputer.

Al vrij snel kwam ik op de site van Dutch Performance Products terecht. Daar zag ik de Lindemann Service Cleaner Benzine en heb deze toen besteld. Deze service cleaner benzine verwijdert koolaanslag en andere vuilresten binnenin de motor en het brandstofsysteem inclusief zuigers, katalysator, kleppen en injectoren.

Een flesje van 400ml is goed voor 80l brandstof. Ik heb 250ml toegevoegd aan 50l brandstof en ben daarna ongeveer 50km gaan rijden op de snelweg met ongeveer 100kmh gemiddeld.

Een paar dagen later heb ik de melding wederom laten resetten. Aangeven dat ik voorlopig nog geen nieuwe katalysator wilde laten zetten, en dat ik hoopte dat ze me voorlopig niet meer zouden zien.
Inmiddels zijn we 6 weken verder en de storing is niet terug gekomen. Daarnaast heb ik het idee dat de motor zich iets rustiger gedraagt en dat het brandstofverbruik iets is afgenomen.

Al met al ben ik meer dan tevreden. Voorlopig nog geen nieuwe katalysator! 🙂

Michael, Bergen op Zoom