Testimonials

Review Total Care Diesel | Renault Megane

Renault megane

Hallo,

Ik rij in een Renault Megane 1.5dci station uit 2010. Kilometerstand inmiddels 304.000.

Onderweg naar een zweeds warenhuis kreeg ik plotseling een melding in mijn display “stop, kans op motorschade”, uiteraard schrokken wij en hebben bij een tankstation direct de auto stil gezet. Ik heb mijn vaste garage gebeld en na enkele vragen en checks zijn we toch maar naar huis gereden. De auto reed gewoon goed, zonder haperingen, zonder inhouden en zonder rook. Thuis gekomen een afspraak bij de garage gemaakt. In de garage hebben ze hem uitgelezen en toen bleek het roetfilter verstopt te zitten. De meting gaf 80 milligram roet aan waardoor deze dus verstopt was. Oplossing was een nieuw roetfilter a ca 1500 euro te laten plaatsen. Gezegd dat ik dat even niet ging doen ben ik naar huis gereden en ben gaan zoeken op internet. Ik kwam toen een product tegen van Lindemann bij DPP. Mijn keuze viel op de total care diesel van nog geen 55 euro.

Besteld en snel geleverd, uiteraard was ik sceptisch. Zo’n middel kan natuurlijk nooit een probleem van 1500 euro oplossen. Heb het middel in een halve tank diesel toegevoegd en ben zoals beschreven 25 minuten gaan rijden met 2500 toeren. Er gebeurde in eerste instantie niet. Maar toen ik een paar dagen later (160 km verder) in de auto reed op weg naar het werk ging het rode “stop” lampje ineens uit. 

Helaas kwam daar een oranje melding voor in de plaats ” controleer uw luchtverontreiniging” . Heb geleerd dat oranje niet zo erg is als rood maar toch nog steeds irritant. Weer 2 dagen verder ging ook die melding uit. S avonds naar de garage gereden en even laten doormeten. Ipv 80 milligram roet zat er nu nog maar 7 milligram roet in. Zelfs de monteur was verbaasd en heeft direct genoteerd wat er in was gegaan zodat hij dit ook aan andere klanten kan vertellen. De auto rijd veel beter, trekt beter en rijd ook nog zuiniger naar mijn idee. Top spul, ga dat nu iedere 20.000 km erbij gooien ter voorkoming.

Met vriendelijk groet,

R. Donkers, Maashees