Auto, Kennisbank

Waarom moet je een auto wassen?

Ben je zuinig op je auto en wil je dat die zo lang mogelijk meegaat? Dan is het verstandig om regelmatig je auto te wassen. Hiermee verleng je de levensduur van de auto. Vuilresten zoals vogelpoep, insecten etc. kunnen blijven schade veroorzaken doordat ze in het lakwerk trekken. Voorkom dit door zelf je auto te wassen. Het beste is om dit 1 tot 2 keer per maand te doen. Gebruik goede autopoetsmiddelen en houdt hiermee je auto in topconditie!

Is vaak je auto wassen slecht?

Het is niet slecht om een keer vaker je auto te wassen. Regelmatig een wasbeurt met schoon water en een autoshampoo is prima. Gemiddeld adviseren wij om 1 tot 2 keer in de maand je auto schoon te maken. Een keer vaker wassen kan zeker geen kwaad, tenzij je elke keer de auto gaat polijsten. Hierdoor ontstaan kleine krasjes en is de kans groot dat het lakwerk dof wordt. Is je auto schoon? Dan is het ook niet nodig om je auto te wassen.

Waar kun je de auto het beste mee wassen?

Een auto is een gebruikersgoed dat vaak wordt gebruikt. Het is aan te raden om je auto geregeld schoon te maken, indien er vuil aanwezig is. Dit is bevorderlijk voor de levensduur van het lakwerk en de kwaliteit van de onderdelen. Hetgeen waar je de auto het beste mee kunt wassen is een emmer met schoon water en een kwalitatieve autoshampoo. Bij voorkeur de Cleantle Daily Shampoo deze is namelijk pH-neutraal! Een paar dopjes met shampoo is voldoende voor een complete wasbeurt. Je kunt de autoshampoo het beste aanbrengen met een washandschoen of een spons. Voor het beste resultaat is het handig om twee emmers te gebruiken, een voor schoon water met shampoo en de ander voor het vuile water.