Auto, Kennisbank

Hoe kan ik vliegroest verwijderen van mijn auto?

Als autoliefhebber wil je het liefst dat jouw auto er altijd netjes en schoon uitziet. Voor sommige detailers is een kleine vlekje al een reden om de auto opnieuw schoon te maken. Vaak maakt men gebruikt van een beetje autoshampoo in een emmer met schoon water, een spons en een tuinslang of hogedrukreiniger, maar dit is voor het verwijderen van vliegroest niet voldoende. Waarom niet? En wat is vliegroest?

Vliegroest zijn metaal- en roestdeeltjes die afkomstig zijn van de omgeving. De kleine deeltjes worden door de wind verspreid en zijn afkomstig van bijvoorbeeld anders voertuigen, waaronder auto’s, vrachtwagens, motoren, treinen, maar ook van de industriële bedrijvigheid. Vliegroest is te herkennen aan bruine / oranje kleurige vlekjes of spikkeltjes die ruw aanvoelen op oppervlakken zoals lakwerk, lichtmetalenvelgen etc. Naast dat het er oerlelijk uitziet, want wees eerlijk een auto met roestdeeltjes oogt niet echt fraai. Daarnaast is het ook niet goed voor je auto. Kortom verleng de levensduur van jouw auto en verwijder vliegroest.

Er zijn producten op de markt verkrijgbaar die helpen om vliegroest te verwijderen. Een veel gebruikte product is de Cleantle Deiron Man. Deze vliegroest verwijderaar is hét product als het gaat om het verwijderen van metaal, roest en ijzerdeeltjes. Aangezien vliegroest zich overal aan hecht biedt de Deiron Man uitkomst, want het is geschikt voor gebruik op alle buitenoppervlakken, dus lakwerk, aluminium, magnesium, roestvrijstaal, geanodiseerde afwerkingen, glas, chroom, kunststof en zelf rubber! Naast vliegroest verwijderen bevat het product ook sterke ontvettingsmiddelen om traffic film los te maken, waardoor het extra krachtig is.