Auto, Kennisbank

Onderhoud versnellingsbak

Is uw automaat of handgeschakelde versnellingsbak kapot of werkt deze niet meer naar behoren? Dan kunt u er voor kiezen om het te laten reviseren door een gespecialiseerd bedrijf. Tijdens een revisie wordt de automaat of handgeschakelde versnellingsbak volledig nagelopen en worden alle onderdelen gecontroleerd op slijtage en eventuele schade. Wanneer uw automaat of versnellingsbak zo erg versleten of echt kapot is en niet meer te repareren valt, kunt u kiezen voor een nieuwe of gereviseerde transmissie.

Een gereviseerde transmissie is de goedkoopste oplossing en u krijgt dan een ”gebruikte” automaat of versnellingsbak die volledig nagelopen is. Deze functioneert in de meeste gevallen net zo goed als een nieuwe transmissie. Om ervoor te zorgen dat uw gereviseerde transmissie weer soepel schakelt kunt u de versnellingsbak onderhouden met een Lindemann versnellingsbak additief. In deze blog leggen we graag meer uit over de soorten versnellingsbak additieven!

Versnellingsbak additief

De versnellingsbak producten van Lindemann staan voor kwaliteit. De transmissie additieven van Lindemann zijn gebaseerd op de stof Teflon (P.T.F.E). Deze stof heeft ontzettend goede weerstand verminderende- en beschermende eigenschappen. De Teflon zorgt voor efficiënter werkende onderdelen en daarnaast voor langdurige bescherming. Lindemann heeft olie additieven voor automaat en handgeschakelde versnellingsbakken. Een versnellingsbak moet goed onderhouden en dat kan met deze kwalitatief hoogwaardige versnellingsbak additieven. Deze additieven kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de versnellingsbakolie. 

Versnellingsbak

De Lindemann Manual Gearbox Treatment is speciaal ontwikkeld om het schakelen van de handgeschakelde versnellingsbak, differentieel en/of achterbrug te versoepelen. Door de unieke formule en samenstelling van onder andere Teflon (P.T.F.E.) wordt de wrijving tot wel 50% vermindert, dit resulteert in een versnellingsbak die efficiënter werkt en soepeler schakelt. Gebruikers van de Manual Gearbox Treatment zijn zeer tevreden over de werking en kwaliteit van dit product.

Automatische versnellingsbak

De Lindemann Automatic Transmission Treatment is geschikt voor automatische transmissies. Het product verbetert en beschermt de automaatbak tegen hoge temperaturen en slijtage. Naast alle beschermende additieven bevat de Lindemann Automatic Transmission Treatment ook afdichtende elementen die lichte olielekkages in automatische transmissies verhelpen. Met dit product gaat de automaatbak weer soepeler schakelen. Uiteindelijk is het doel om de levensduur van de automatische versnellingsbak te verlengen.

Levensduur versnellingsbak verlengen

Levensduur van de versnellingsbak verlengen? Bovenstaande transmissie additieven van Lindemann zijn speciaal ontwikkeld om de automaat (dsg bak) en handgeschakelde versnellingsbak te beschermen tegen slijtage en te zorgen dat de auto weer soepel schakelt. De kwalitatieve additieven zorgen voor een efficiëntere werking van de transmissie en verlengen de levensduur van de automaat en handgeschakelde versnellingsbak. Voor olielekkage in de versnellingsbak heeft Lindemann de Oil Stop Leak. Dit additief is toe te passen in motoren, handgeschakelde versnellingsbakken en differentiëlen. De formule van Lindemann Oil Stop Leak is uniek op de additieven markt! Alle versnellingsbak additieven kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan de versnellingsbakolie. 

Wilt u een versnellingsbak additief kopen? U kunt de Manual Gearbox of Automatic Transmission bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar de producten in onze shop.