Kennisbank, Motorfiets

Je eigen motor schoonmaken met Bike Cleaner!

Als trotse motorbezitter wil je altijd dat je motorfiets er netjes en schoon uitziet. Er zijn daarom ook veel middelen waarmee je een motor kunt schoonmaken. Zelf je motor schoonmaken? In de blog leggen we uit hoe je een motor het beste kunt poetsen, welke middelen je hiervoor moet gebruiken en hoe je een motorketting kunt reinigen. Met de premium kwaliteit Velorest Bike Cleaner kun je zelf je motor schoonmaken.

Motor poetsen

Je kunt op veel verschillende manieren een motor poetsen. De een poetst zijn motor een keer per seizoen en vindt het allemaal wel prima. De ander is erg zuinig op zijn motorfiets en gaat na iedere motorrit zijn motor poetsen. De meeste motoreigenaren gebruiken een motor alleen bij mooi en droog weer en poetsen een motor gemiddeld één of twee keer per maand. Er bestaan veel middelen waarmee je zelf een motor kunt poetsen. Alleen met water en een doek, shampoo en borstel of toch de hoge drukspuit? Dit laatste is geen aanrader aangezien je hiermee de lak kunt beschadigen. Wij leggen in onze stappenplan graag uit hoe je het beste een motor kunt poetsen.

Stappenplan motor schoonmaken

Een motor schoonmaken kan op verschillende manieren. Wij geven graag een aantal tips hoe je dit zelf kunt doen en welke middelen het meest geschikt zijn.

Stap 1: Zet je motor op een vlakke ondergrond.
Stap 2: Spoel de motor eerst goed nat met schoon water. Dit kun je het beste doen met een tuinslang (bij voorkeur geen hoge drukspuit)
Stap 3: Spray de motor volledig in met een Motorcycle / Bike Cleaner en laat dit 5 minuten intrekken. Met een zachte spons of borstel kun je vervolgens het vuil verwijderen.
Stap 4: Spoel de motor af met schoon water. Je kunt er daarna zelf voor kiezen om je motor te drogen met een doek. Gebruik bij voorkeur een microvezeldoek.
Stap 5: Je motor ziet er weer uit als nieuw! 

Motor ketting schoonmaken

Een motorketting reinigen is een vrij eenvoudig klusje dat u zelf kunt doen. Onze Velorest Chain Cleaner is hiervoor uitermate geschikt. Dit is een all-in-one cleaner die je ook kunt gebruiken voor een motor ketting schoonmaken. Heel veel onderdelen op een motor worden na verloop van de tijd vettig en smerig. Met name de velgen en ketting bevatten vetten. Met een goede Chain Cleaner kun je de motor schoonmaken en ontvetten. Deze combinatie is voor vele motorrijders een must have!

Maak de ketting eerst nat met water. Spray de ketting in met de Velorest Chain Cleaner en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken. Goed schudden voor gebruik! Tussendoor kun je met een borstel de meeste vuilresten eraf schrobben. Nu dat klaar is kun je de ketting na spoelen met water. Dit kun je het beste doen met een tuinslang. Je motor ketting is nu weer schoon. Na het reinigen van de motorketting wordt geadviseerd om de ketting in te smeren met een chain lube. Een ketting heeft altijd smering nodig en zo voorkom je slijtage.

Motor ketting schoonmaken met Velorest Chain Cleaner

Ben je zoekend naar een premium kwaliteit schoonmaakmiddel voor je motor? Wij hebben hiervoor speciaal de Velorest Chain Cleaner ontwikkeld. Deze reiniger is sterker geconcentreerd dan vergelijkbare cleaners en verwijdert hardnekkige vuilresten zoals modder, zand, vet, olie en zout.

Door de unieke samenstelling is de Velorest Bike Cleaner te gebruiken voor alle onderdelen van motoren en fietsen. Via onderstaande button kun je de Velorest Bike Cleaner kopen.