Fiets, Kennisbank

Balhoofd smeren

Een fietsliefhebber heeft niets liever dan een fiets dat goed onderhouden is. Fatsoenlijk kunnen sturen is daarom erg belangrijk. Het balhoofd zorgt er namelijk voor dat het frame en de voorvork kunnen draaien. Dit moet natuurlijk simpel en soepel gebeuren, maar is niet altijd het geval. Wanneer het sturen zwaarder gaat is de kans groot dat het balhoofd niet meer werkt zoals het zou moeten. Vervanging of reparatie wilt u graag voorkomen en daarbij is goed onderhoud en het balhoofd smeren belangrijk.

Smeervet balhoofd

Om fatsoenlijk en soepel te kunnen sturen is het belangrijk dat het de balhoofd lagers goed gesmeerd worden. Het balhoofd smeren kunt u het beste doen met de Red G van Lindemann. Dit smeermiddel bevat teflon en zorgt ervoor dat de balhoofd lagers langer meegaan dan andere vetten en smeermiddelen.

Voordelen Red G:
– Houdt water en stof buiten
– Bestand tegen hoge druk, water en zeewater (ideaal voor fietsen langs kustgebieden)
– Bevat een hoog gehalte P.T.F.E (teflon)
– Biedt langdurige smering
– Langere levensduur van de balhoofd lager

Dus bent u op zoek naar een hoogwaardig en kwalitatief smeervet dat een langere smering biedt. Dan is de Red G de oplossing voor balhoofdlagers, trapas en fietsnaaf. De Red G is verkrijgbaar in kleine en grote hoeveelheden. Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen.