Auto, Kennisbank

Kan mijn auto op E10 benzine rijden?

Sinds 2019 is de naam (Euro 95 en 98 verandert naar E5 en E10 benzine). Deze verandering zorgt nog steeds voor verwarring bij een grote groep autobezitters. Met name de vraag of de auto geschikt is voor E10 benzine is één waar we in deze blog verder op ingaan. 

Is E10 benzine slecht?

Het feit of uw auto op E10 benzine kan rijden is niet het enige wat men bezighoudt. E10 benzine bevat 10% bio-ethanol en is gemaakt van onder andere suiker en tarwe. E10 benzine mag dan wel beter zijn voor het milieu, maar dit is in een aantal gevallen niet zo voor uw auto. E10 trekt meer vocht aan en dit is schadelijk voor andere de injectoren. Met een premium kwaliteit injector cleaner van Lindemann kunt u zelf de injectoren grondig reinigen. Daarnaast is E10 benzine minder lang houdbaar en zult u merken dat het brandstofverbruik gaat stijgen. E10 benzine slecht? Nee het is niet slecht. We tanken namelijk al jaren E10 in het buitenland en hier hoor je vrijwel niemand over. E10 benzine is slecht voor je auto als deze hier niet geschikt voor is!

Kan mijn auto op E10?

Vrijwel alle auto’s kunnen rijden op E10. Slechts 10% van de benzinemotoren zijn niet geschikt voor E10 benzine. Hiervoor wordt geadviseerd om Euro 95 of 98 te gaan tanken. Er zijn ook brandstofadditieven die u kunt toevoegen aan de E10 benzine. De Lindemann Fuel System Cleaner is hiervoor uitermate geschikt aangezien dit additief het brandstofsysteem schoonhoudt en beschermt tegen de nadelen van E10 benzine. Daarnaast heeft het gebruik van een additief een positief effect op het brandstofverbruik.

Auto geschikt voor E10?

Om te controleren of uw auto geschikt is voor E10 benzine kunt u gebruik maken van een handig tool. Via de onderstaande button kunt u een E10 check doen. Na deze E10 controle kunt u weer met een gerust hart de weg op gaan en weet u zeker of uw auto geschikt is voor E10.

Per ongeluk E10 getankt

Is je auto niet geschikt voor E10 benzine, maar heb je toch per ongeluk E10 getankt? Dit is zeker geen ramp. Per ongeluk een keer E10 tanken is zeker niet schadelijk voor je auto. Pas wanneer je vaker E10 tankt kan het zo zijn dat dit problemen kan veroorzaken, mits je auto niet geschikt is voor E10! Kortom, heb je per ongeluk E10 getankt, maak je hier geen zorgen over heb is niet schadelijk als je de volgende keer weer de normale benzine tankt die wel goed is voor je auto. 

Heb je vaker E10 benzine getankt en is kan je auto niet op E10 rijden? Dan kun je het brandstofsysteem reinigen met een premium kwaliteit benzine reiniger. De Lindemann Service Cleaner is makkelijk in gebruik en kun je zelf toevoegen alvorens een tankbeurt. Reinig het hele brandstofsysteem en tank daarna weer de normale benzine brandstof.