Auto, Kennisbank

Is een wasstraat slecht voor je auto?

Een wasstraat kan op zichzelf gezien niet per se slecht zijn voor een auto. Het is echter wel belangrijk om enkele dingen in acht te nemen als je je auto in een wasstraat wilt laten wassen. Ten eerste is het aan te raden om te kiezen voor een wasstraat die gebruik maakt van zachte borstels of spuiten met zachte straal. Dit kan helpen om krassen en deuken te voorkomen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen vuil of stof op de auto zit voordat je de wasstraat in rijdt, omdat dit kan leiden tot krassen tijdens het wassen.

Verder is het belangrijk om te onthouden dat de chemische middelen die worden gebruikt in de wasstraat sommige onderdelen van de auto kunnen aantasten. Dit geldt vooral voor lak, rubber en plastic onderdelen. Het is daarom aan te raden om deze onderdelen te beschermen met speciale producten die hiervoor bedoeld zijn, of om de auto handmatig te wassen.

In het algemeen kan een wasstraat een gemakkelijke en efficiënte manier zijn om je auto te wassen, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je het juiste wasproces volgt om schade aan de auto te voorkomen.

Het beste is om de auto met de hand te wassen. Cleantle heeft een hoogwaardig assortiment autopoetsmiddelen. Van shampoo tot velgenreinigers tot snow foam voor een foam gun.