Auto, Kennisbank

Hoeveel liter olie bijvullen?

Heb je het oliepeil gecontroleerd en is het oliepeil te laag? Dan is het raadzaam om olie bij te vullen. Dit is een eenvoudig klusje wat je zelf kunt doen. Zo niet, dan kan een garage de olie bijvullen. Het bijvullen van olie is een teken van olieverbruik of olielekkage. Enige olieverbruik is geen ramp, maar op het moment dat je vaker olie moet bijvullen is het toch handig om eens naar de garage te gaan. 

Ga je toch zelf het olie bijvullen? De gemiddelde inhoud olie is 4 tot 6 liter variërend per type auto en motor. Op de peilstok staan meestal 2 strepen met daarop een minimale- en maximale inhoud. Het verschil tussen beide is vaak 1 liter motorolie. Zorg er altijd voor dat de oliepeil boven het streepje minimaal staat. Zo niet? Dan moet er motorolie worden toegevoegd. Let goed op wat voor olie geschikt is voor jouw auto, want er zijn namelijk veel verschillende soorten motorolie. 

Is het olieverbruik hoger dan 1 liter per 1000 kilometer? Raadpleeg een garage om te onderzoeken wat het probleem kan zijn. Kleine hoeveelheden olieverbruik kun je zelf verhelpen met een olie toevoeging van Lindemann. De Lindemann Engine Performance Treatment en Worn Engine Treatment bevatten teflonmoleculen die de ruimte opvullen, waardoor het olieverbruik aanzienlijk kan worden gereduceerd. 

Het is dus lastig te zeggen hoeveel liter olie je moet bijvullen. Dit is zeer afhankelijk van het moment en het verbruik. Moet je vaker olie bijvullen, dan is het handig dat er altijd een liter flesje motorolie in de kofferbak ligt. Bijvullen is inmiddels zo gedaan.