Testimonials

Efficiënte smering bij De Laat Coffee B.V.

high temperature grease foodgrade

Efficiënte smering bij De Laat Coffee B.V.

Branche: Koffiebranche/ De Laat Coffee
Smeerpunt: Koffiebrander
Product: Lindemann HTF-G (High Temperature Food Grease)

De Laat Coffee, producent van Koffiebonen in Nieuwkuijk gebruikte een smeermiddel dat niet geschikt was voor hoge temperaturen. ”Het gevolg was druipend vet, vaker smeren en stilstand door drooggelopen/kapotte lagers.”

Na enig advies heeft De Laat Coffee besloten om de Lindemann HTF-G | High Temperature Food Grease | eens te gaan proberen. Een voedselveilig en goedgekeurde (USDA H1) smeermiddel met uitzonderlijke eigenschappen. De Food Grade smeervet smelt, druipt en verkoolt niet. Ook niet bij extreme druk en extreem hoge temperaturen (bereik van -40 ° C tot +400 ° C!).

Pepijn van Iersel aan het woord:

De eerste resultaten zijn erg goed! Bij De Laat Coffee wordt de Lindemann smeermiddel gebruikt ten behoeve van de lagers die zitten bevestigd op een trommel, die constant ronddraait om de koffie te branden. Het verschil t.o.v. het vorige smeermiddel is dat de motor meer constant is en dat de lagers minder smeermiddel nodig hebben. Hierdoor hoeven wij nog maar 1x in de week een smeermiddel toe te voegen i.p.v. 2x in de week! Een besparing 52x minder smeren per jaar!  Verder is het smeermiddel resistent tegen hogere temperaturen, waardoor het niet gaat lekken. Er worden tijdens het koffiebranden temperaturen van 260 graden gehaald. Een groot voordeel is dat het kosten besparend is, de koffie brander draait meer constant waardoor de kwaliteit van de koffiebonen beter is geworden.

Resultaat

  • Minder stilstand en langere smeerinterval (besparing 52x minder smeren per jaar!)
  • Machine draait meer constant, gevolg kwaliteit koffiebonen gestegen!
  • Vet lekt niet bij temperaturen van +/- 260 graden

Kortom wij zijn erg tevreden over de Lindemann HTF-G.

Pepijn van Iersel – Operationeel Manager De Laat Coffee