Kennisbank, Transport

Verbruik vrachtwagen

Het mag wel duidelijk zijn dat de vrachtwagen een van de grootste brandstofverbruikers op de weg zijn. Op dit moment rijden er +/- 250.000 vrachtvoertuigen in Nederland. Dat is niks vergeleken met de 6,5 miljoen trucks die in heel Europa rondrijden. Al deze vrachtwagens maken samen heel veel kilometers en gebruiken gigantisch veel brandstof. Het grootste gros (98%) rijdt op dieselbrandstof. Er zijn vrachtwagens die enkel en alleen in Nederland gebruikt worden en continue hetzelfde brandstof tanken.

Echter zijn er ook trucks die door heel Europa rijden en bij veel verschillende tankstations tanken, het vrachtwagen verbruik kan hierdoor gaan stijgen. Een lager cetaangetal kan namelijk zorgen voor minder vermogen en een toenemend brandstofverbruik. Met de Lindemann Diesel Boost kunt u zelf het cetaangetal verhogen, het brandstofverbruik verminderen en zorgen voor optimale motorprestaties. 

 

Hoog brandstofverbruik vrachtwagen

Wanneer uw vrachtwagen of vrachtwagenpark problemen heeft met een te hoog brandstofverbruik en minder vermogen, kan dit te maken hebben met een aantal oorzaken zoals:

Veel van bovenstaande oorzaken kunnen worden verholpen middels een brandstof additief. Lindemann heeft hiervoor de Lindemann Diesel Boost. Dit additief reinigt en smeert het brandstofsysteem en verbetert de verstuiving van de brandstof, waardoor het vermogen zal stijgen en de dieselbrandstof schoner wordt verbrandt in de verbrandingskamer.

Daarnaast zorgt de Lindemann Diesel Boost ervoor dat er geen condenswater wordt opgenomen in de dieselbrandstof (B7). De brandstofpomp en de injectoren worden dus beschermd tegen roest en corrosie. Wanneer u de Diesel Boost bij iedere tankbeurt of regelmatig toevoegt aan uw brandstoftank zal het gemiddeld verbruik van de vrachtwagen worden verlaagd. 

De Lindemann Diesel Boost is verkrijgbaar in 400 ml, 5, 10 of 20 liter. Liever een doos met 16 flesjes of een combideal bestellen? Dit is ook mogelijk. We hebben deze combideals alvast voor u samengesteld!

 

Vrachtwagen verbruik verminderen?

Dit kan met de Lindemann Diesel Additief! Naast dit brandstof additief heeft Lindemann nog een uniek product voor de transport en industrie. Door toenemende en strengere milieueisen worden nieuwe dieselmotoren steeds complexer en neemt de kans op motorvervuiling toe. Vuilafzettingen op injectoren/verstuivers van oudere en moderne dieselmotoren kunnen leiden tot minder efficiënte verbranding, wat kan resulteren in vermogensverlies, hoger brandstofverbruik en hogere CO2 uitstoot.

Dit unieke product heeft veel bijzondere eigenschappen zoals:

  • Meer vermogen van de motoren
  • Betere motorprestaties en extra bescherming
  • Reinigt en houdt dieselmotoren schoon
  • Verhoogt het cetaangetal aanzienlijk
  • Extra smering en anticorrosie
  • Brandstofbesparing van 2 tot 5%!
  • Snellere ontbranding wat resulteert in minder uitstoot en meer energie

Onze klanten zijn erg enthousiast over de werking van dit product. Bent u ook enthousiast geworden en wilt u ook duurzaam rijden? Het product is zeer geconcentreerd, direct en zonder aanpassingen toe te passen in uw bestaande diesel wagenpark of eigen vrachtwagen en leverbaar in grote hoeveelheden.