Fiets, Kennisbank

Waarmee kan ik het beste mijn fiets schoonmaken?

Het schoonmaken van je fiets kan soms een lastige taak zijn. Om ervoor te zorgen dat je fiets er weer als nieuw uitziet, kun je het beste de juiste producten gebruiken. Bij het fiets schoonmaken kun je het beste gebruik maken van een fiets- en kettingreiniger. Deze reinigers verwijderen vuil en vet zonder dat het de fiets beschadigd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je fiets goed ingevet wordt, zodat het vuil minder kans krijgt om aan te hechten. Hiervoor kun je gebruik maken van fietsolie. Het is ook belangrijk dat je fiets regelmatig wordt gecontroleerd. Controleer daarom altijd voordat je fiets schoonmaakt op eventuele beschadigingen, zodat je deze kunt verhelpen voordat je begint met fiets schoonmaken. Als je alle producten gebruikt die je nodig hebt, dan zal fiets schoonmaken eenvoudiger en sneller verlopen. Geniet van fietsen op een schone fiets!

Gebruik altijd de juiste producten voor fiets schoonmaken. Zorg ervoor dat je fietsreiniger en fietsverzorgingsproducten gebruikt die speciaal gemaakt zijn voor fietsen, omdat andere producten schade kunnen veroorzaken aan het frame of de onderdelen. U kunt fietsreinigers en fietsverzorgingsproducten bij fietswinkels of online kopen.

Controleer altijd de instructies van de producten die je gebruikt: sommige vereisen een bepaalde gebruiksvolgorde!

Wil je het echt goed doen? Probeer dan onze Velorest Total Bundel! Deze bundel bestaat uit 9 producten inclusief 4 accessoires!