Glas polijsten. Zo doe je dat zelf!

Zorg jij goed voor jouw auto? Maak je jouw auto wel eens schoon? En neem je dan ook de autoruiten mee? Men maakt vaak snel even een sopje en probeert zo eenvoudig mogelijk de auto schoon te maken. Ben je een echt autoliefhebber, dan maak je waarschijnlijk meer tijd vrij voor het schoonmaken van jouw auto. In deze blog gaan we specifiek in op de autoruiten en dan ben name het glas polijsten. Hoe doe je dit zelf en wat heb je hiervoor nodig?

Fase voor glas polijsten

Restauratie en ontsmetting valt onder de fase voordat je start met het polijsten van jouw autoruiten. Het verwijderen/ontsmetten van hardnekkige vlekken is een eeuwenoud detailleringsconcept en kan het beste worden uitgevoerd met de Crystal Glass Cleaner. Het verschil zal direct zichtbaar zijn! De Glass Cleaner is een sterk geconcentreerde en fijne glasreiniger die zeer geschikt is voor autoruiten. Vuil, vingerafdrukken en overige vettige vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd en dit alles zonder veeg strepen. Na het reinigen kan het zo zijn dat glas een restauratie nodig heeft. Vaak kun je dit in eerste instantie niet direct zien,  maar het is verbazingwekkend wat een verschil het gebruik van Vision Glass Polish kan maken.

Lindemann

Glas polijsten met glas polijstmiddel

Net als het lakwerk van de auto kan ook glas een nieuw leven krijgen met een specialistisch glas polijstmiddel. Het idee hier is om alle oxidatie, fijne krassen en watermerken te verwijderen. Auto Finesse Vision is een mix van lichte schuurmiddelen en diepe reinigingsmiddelen die zijn ontworpen om je autoruiten te reinigen, ontvetten en de helderheid te herstellen. Een glas polijstmiddel zoals de Vision kan ook worden gebruikt op onze DPX Dual Action Polisher voor wanneer extra bite nodig is.

De mechanische dieptereiniging van het oppervlak ruimt effectief kleine microscopisch uitsparingen op, zodat je autoruit er schoner uitziet dan ooit tevoren. Dit maakt het op zijn beurt hydrofiel, wat betekent dat watermoleculen deze uitsparingen kunnen vasthouden. Dit is dus waar het toevoegen van hydrofobe bescherming altijd zijn vruchten afwerpt.

Wil je het glas polijsten met de hand? Dit kan uiteraard, maar gebruik hiervoor wel de juiste tools. Breng het glas polijstmiddel aan middels een Microfiber Applicator Pad en smeer het goed uit op het oppervlak. Laat de Vison Polish even inwerken en veeg het daarna schoon met een microvezel doek.

Lindemann

 

Fase na glas polijsten

Wanneer je klaar bent met het polijsten van je autoruiten kun je verder met de volgende fase en dat is bescherming. Er is één simpele reden waarom het toevoegen van een hydrofobe bescherming op je autoruit een goed idee is: Deze bescherming voorkomt dat vuil en water blijven kleven aan het oppervlak (zie afbeelding). Wij hebben een aantal producten in het assortiment die een Si02-coating achterlaten en die verontreinigingen actief afstoten, waardoor vuilresten zich niet kunnen hechten aan het oppervlak.

Si02 (of Siliciumdioxide), ook bekend als Silica, is in wezen het grootste bestanddeel van glas, dat zelf is afgeleid van zand. Si02 komt ook in de vorm van kwarts, de basis van alle keramische coatings  die ontworpen zijn voor glas, verf of een ander oppervlakken. Wat het doet? Het is een chemische binding met de toplaag om een ​​duurzaam onderdeel van het oppervlak te worden. Op moleculair niveau vult het de ruwe uitsparingen, ook wel fijne krasjes, om het oppervlak glad te strijken, zodat vuil of watermoleculen niet kunnen hechten. Daarom zie je na het gebruik van keramische coating ook waterdruppels glijden van glas en lak (zie afbeelding)

Lindemann

Producten zoals Aqua Coat Hydrophobic Rinse Aid en Lavish Ceramic Foam zijn ontworpen om een keramische coating aan te brengen. Hetzij door het middels een sprayfles aan te brengen of met de Auto Finesse Snow Foam Lance. De Lavish Ceramic Foam is een autoshampoo en keramische coating in één.