Je bekijkt nu CO2-uitstoot verminderen

CO2-uitstoot verminderen

Het verminderen van de CO2-uitstoot is voor veel bedrijven een belangrijke aandachtspunt op de agenda. Vrijwel iedereen is druk bezig met het bedenken van mogelijke oplossingen om de CO2-uitstoot te verminderen. Door de toenemende en strengere eisen vanuit de overheid zal de CO2-uitstoot en overige schadelijke uitlaatgassen omlaag moeten. Maar hoe? Dit zijn zeer complexe vraagstukken waarop niet direct een antwoord op kan worden geven. Daarnaast vraagt men zich af; gaan de auto’s, kranen, shovels en overige machines in de toekomst elektrisch of waterstof rijden, of blijft de benzine- en dieselmotor nog jaren bestaan. 

Te lang doorrijden met een vervuilde dieselmotor kan niet alleen leiden tot inwendige vervuiling en motorschade, maar zorgt er ook voor dat uw voertuig meer schadelijke stoffen en CO2-uitstoot gaat uitstoten. Lindemann heeft producten in het assortiment die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot en andere schadelijke uitlaatgassen. Het betreft additieven voor de automotive, industrie, transport en landbouw.

CO2-uitstoot verminderen met additief

Bepaalde steden in Nederland hebben al een aantal milieuzones geïntroduceerd om op deze manier de stad wat schoner te maken. Deze milieu-eisen zijn specifiek voor dieselauto’s die meer schadelijke stoffen uitstoten dan ”schonere” diesel en benzinemotoren. Dit is een maatregel die 2 jaar geleden door het kabinet is doorgevoerd. De kans is groot dat er nog meer grotere steden gaan volgen en ”vervuilde” dieselmotoren niet meer welkom zijn in de binnenstad.

Door gebruik te maken van brandstofadditieven kunt u een bijdrage leveren aan verlagen van de CO2-uitstoot van uw voertuig. Zoals u weet zijn er veel verschillende soorten en merken additieven verkrijgbaar op de markt. De keuze om voor een Lindemann brandstofadditief te kiezen is eenvoudig. Waarom? Deze additieven bevatten meer werkzame stoffen en zijn samengesteld met unieke formules, hierdoor biedt het een langdurige werking. Het toevoegen van een additief kan de volgende voordelen opleveren:

  • Schonere en stillere motor
  • Minder uitstoot van roet en fijnstof
  • Brandstofbesparing
  • Meer vermogen
  • Minder schadelijke uitlaatgassen

Lindemann heeft zowel voor het diesel- als benzinesysteem brandstofadditieven. Deze kunnen preventief (probleem voorkomend) en curatief (probleemoplossend) worden gebruikt. Er zijn additieven die geschikt zijn voor iedere tankbeurt (houden het brandstofsysteem schoon) en additieven die jaarlijks of om de 5000 km toegevoegd kunnen worden om het brandstofsysteem te reinigen. Ook voor het beschermen van uw auto tegen E10 benzine heeft Lindemann een ethanol killer.

Hoge CO2-uitstoot APK keuring

Door inwendige vervuiling kan het voorkomen dat uw voertuig een te hoge CO2-uitstoot heeft en hierdoor niet door de APK keuring komt. Bij een APK keuring worden meerdere elementen van uw voertuig uitvoerig getest en gecontroleerd om te kijken of alles nog voldoet aan de normen. Mocht uw auto worden afgekeurd door een te hoge CO2-uitstoot, dan kunt u dit eenvoudig verhelpen middels een brandstofsysteem reiniger van Lindemann. U voegt de volledige inhoud van de Service Cleaner toe aan uw brandstoftank, rijdt er vervolgens 60 tot 80 kilometer mee en u zult vrijwel direct het verschil merken.

Wilt de CO2-uitstoot verminderen met een additief? Dit kan met de brandstofadditieven van Lindemann. U kunt additieven bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar onze shop.