Zelf Je Fietsketting Schoonmaken? Zo Doe Je Dat!

Een fietsketting is onmisbaar voor een fiets. Zonder een fietsketting kom je niet van A naar B. Het is dus echt een belangrijk onderdeel van je fiets. Normaal gesproken sta je hier niet bij stil, maar zodra er zich problemen ondervinden ga je op onderzoek uit. Een gezonde fietsketting hoor je niet, maar een verroest, vervuilde of droge ketting hoor je direct piepen of kraken. Naast dat dit erg vervelend is, is het ook nog eens slecht voor je fiets. De beste oplossing is je fietsketting onderhouden en schoonhouden. 

In deze blog leggen we stapsgewijs uit hoe je het best een fietsketting kunt schoonmaken en welk product hiervoor het meest geschikt is. 

Fietsketting schoonmaken

Zorg goed voor je fietsketting en houdt hem in topconditie. Zo verleng je de levensduur van je fiets en ketting! Hoe je dit doet leggen we uit aan de hand van een aantal stappen. Na het lezen van deze tips kun je zelf je fietsketting schoonmaken en smeren.

Stap 1: Spray de ketting in met DPP Bike & Chain Cleaner en laat het 5 minuten inwerken. Tussendoor kun je de fietsketting schoonmaken met een harde borstel. Neem ook de tandwielen, derailleur en het versnellingssysteem mee.
Stap 2: Goed afspoelen met schoon water! (Indien nodig stap 2 en 3 nog een keer herhalen bij een zeer vervuilde fietsketting)
Stap 3: Maak je ketting droog met een doek
Stap 4: Vergeet niet je fietsketting te smeren met een Chain Lube. Dit is erg belangrijk na het schoonmaken van je fietsketting. Een chain cleaner verwijdert ook olie, chain lube en overige vetten. Je moet de fietsketting dus weer opnieuw smeren. Hiermee voorkom je slijtage en zorg je ervoor dat alles weer soepel loopt en schakelt. De DPP Chain Lube Wet is zeer geschikt voor natte omstandigheden (mountainbike)
Stap 5: Je fietsketting is nu weer als nieuw! 

Leuk om te weten! De DPP Bike & Chain Cleaner kun je gebruiken als Bike Cleaner en Chain Cleaner. Multifunctioneel in gebruik! Zie hier het verbluffende resultaat! 

chain clean
chain cleaner

Ketting ontvetten

De DPP Bike & Chain Cleaner heeft veel goede eigenschappen. Het product is sterker geconcentreerd dan de meeste chain cleaners. Dit maakt het product dan ook gelijk beter dan de andere producten. Daarnaast is de DPP Bike & Chain Cleaner ook te gebruiken als ketting ontvetter. Een fietsketting ontvetten werkt het beste als je de DPP Chain Cleaner een tijdje laat intrekken. Vervolgens goed afspoelen en alle vuilresten zoals vet en olie zijn verdwenen. Een ketting ontvetten is dus een kleine klus, maar zeker de moeite waard om de levensduur van je fietsketting te verlengen.

Fietsketting onderhouden

Een schone fietsketting is belangrijk, maar het is nog veel belangrijkere om een fietsketting goed te onderhouden. Zo af en toe de fietsketting schoonmaken met een kettingreiniger opnieuw smeren met een kettingolie is zeker een aanrader. Hierdoor verleng je de levensduur van de fietsketting en blijft het altijd in topconditie. Een verroeste of zeer vervuilde ketting is jammer genoeg niet altijd meer schoon te krijgen. Je zult het moeten vervangen en dit kost weer extra geld. Ons advies: fietsketting onderhoud is essentieel om de levensduur te verlengen! 

Fietsketting reinigen

Zoals je hebt gelezen is een ketting schoonmaken geen tijdrovende klus. Afhankelijk van de gebruikershoeveelheid is het goed om af en toe je ketting schoon te maken. Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het schoonmaken van je ketting. Wij hebben hiervoor de DPP Bike & Chain Cleaner ontwikkeld. Met deze cleaner kun je zelf eenvoudig je ketting schoonmaken. 

Een vervuilde fietsketting zorgt voor meer wrijving en vergroot de kans op meer slijtage. Daarnaast kan een ketting gaan roesten doordat vuil er altijd op blijft zitten. Door gebruik te maken van de DPP Bike & Chain Cleaner kun je hardnekkige vuilresten zoals olie, vetten, zand, gras etc verwijderen. Dit product is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mens en milieu. 

Ervaar zelf de voordelen van dit product en bestel de DPP Bike & Chain Cleaner door op de “Bestel Direct” button te klikken. Hierbij wordt u direct doorverwezen naar onze webshop en zit het product alvast in uw winkelmand. Wanneer u vóór 16:00 besteld, heeft u het morgen nog in huis!

Liever eerst meer informatie lezen over het product? Klik dan op “Bekijk Productpagina”.

Wij hopen dat we hiermee een antwoord hebben kunnen geven op uw vraag. Als blijk van waardering voor het lezen van de blog hebben wij onderstaande kortingscode voor uw beschikbaar gesteld. 

Klik op “Bestel Direct” en ontvang 5% extra korting met de kortingscode: DPPBLOG5

DPP Bike & Chain Cleaner

€11,95 Incl. BTW

De DPP Bike & Chain Cleaner is van uitstekende kwaliteit. Nieuw op de markt!