Auto schakelt moeilijk

Mijn auto schakelt moeilijk, wat kan ik doen? Niets is vervelender dan het rijden in een auto die moeilijk schakelt. Wanneer u problemen ervaart met het zwaar schakelen van de versnellingsbak is het verstandig om hier niet te lang mee door te rijden. De kans op veel schade wordt dan steeds groter. Wilt u weer soepel kunnen rijden met een handgeschakelde versnellingsbak? 

Versnellingsbak additief

Het moeilijk schakelen met een versnellingsbak kunt u verhelpen middels een olieadditief die kan worden toegevoegd aan de olie in de versnellingsbak. Hoe komt het nou dat een auto moeilijk schakelt, wat zijn de meest voorkomende situaties en hoe kan dit verholpen worden? Wij leggen het u graag uit!

De onderstaande situaties komen het vaakst voor bij een handgeschakelde versnellingsbak:

  • Auto schakelt moeilijk naar 1
  • Auto schakelt moeilijk achteruit
  • Auto schakelt zwaar bij warme motor
  • Auto schakelt moeilijk bij koude motor
  • Auto schakelt zwaar in iedere situatie

De oplossing
Met de versnellingsbak additief van Lindemann voorkomt u een moeilijk schakelende auto. Dit versnellingsbakadditief laat uw versnellingsbak weer soepeler schakelen. Deze olieadditief versoepelt niet alleen het schakelen van een versnellingsbak, differentieel of achterbrug, maar vermindert ook het geluid. Heeft u een automaatbak en schakelt uw automaat niet soepel, dan heeft Lindemann hiervoor de een additief voor de automatische transmissie ontwikkeld.

Wilt u een versnellingsbak additief kopen? U kunt de Lindemann Manual Gearbox Treatment bestellen via onze eigen shop of via een van onze dealers. Via de knop “Bestel hier” wordt u direct doorverwezen naar de radiator stop leak in onze shop.