Lekt jouw auto olie? Dit is de oplossing!

Lekt jouw auto olie? Dit is de oplossing!

Olielekkage is een veelvoorkomend probleem bij met name iets oudere motoren. U heeft vast wel eens een olievlek of oliedruppen onder de auto gezien. Een zwaar belaste oudere motor mag een klein beetje olie verbruiken, maar extreme olielekkage met vlekken op de grond is geen goed teken. In dit blog gaan we verder in op het onderwerp olielekkage motor verhelpen.

Ontstaan olielekkage motor

Motoren zijn altijd voorzien van pakkingen. Deze pakkingen zijn voor het afdichten van de onderdelen en zorgen er dus voor dat alles goed op elkaar aansluit. Op het moment dat een pakking ouder wordt, uitgedroogd, versleten of kapot is zal er olielekkage ontstaan. Door olielekkage wordt de olie in het oliesysteem steeds minder met als gevolg dat er minder smering is waardoor er metaal-op-metaal contact kan ontstaan.

Olielekkage Krukaskeerring
Olielekkage Krukaskeerring

Onderstaande defecten kunnen olielekkage veroorzaken:

 • Koppakking lek
 • Klepdekselpakking
 • Carterpanpakking
 • Krukaskeerring
 • Nokkenaskeerring
 • Leidingen
 • Turbo

Olielekkage verhelpen

Het is vaak lastig om vast te stellen waar de olielekkage in de motor precies vandaan komt. Door de onderkant van de auto te reinigen en daarna een klein stukje te rijden, kun je vaak goed zien waar de olielekkage vandaan komt. Zoals eerder in deze blog is beschreven komt olieverbruik vaker voor bij oudere motoren.

Olie lekkage stopper van de hoogste kwaliteit

Lindemann Oil Stop Leak
Lindemann Oil Stop Leak

Olielekkage is vrij eenvoudig op te lossen door de Lindemann Oil Stop Leak toe te voegen aan het oliesysteem. Dit additief stopt en vermindert olielekkage van motor, versnellingsbak en differentieel. Door de grote teflonmoleculen wordt de ruimte die door slijtage is ontstaan tussen de zuigerveren en de cilinderwand gedicht. Daarnaast worden de pakkingen soepeler gemaakt, waardoor het beter afdicht en olielekkage kan worden voorkomen.

Het unieke aan de Lindemann Oil Stop Leak is dat het nog een extra middel bevat dat rubberen oliekeerringen, o-ringen en ook kunststof delen die ‘’verhard’’ zijn weer terugbrengt naar de oorspronkelijke flexibiliteit zodat ze weer hun originele functie terugkrijgen. In tegenstelling tot ‘’Stop Leak’’ producten van concurrerende merken bevat de Lindemann Oil Stop Leak geen weekmakers! Dit zorgt ervoor dat dit additief een duurzame oplossing biedt! Kortom een top product.

Olie lekkage transmissie

Additieven tegen olielekkage
Additieven voor de aandrijving

Naast olielekkage in de motor kan het ook voor komen dat er lekkage is ontstaan in de transmissie en stuurpompen en stuurhuizen. Voor de handgeschakelde transmissie en het differentieel kan dezelfde Lindemann Oil Stop Leak gebruikt worden, maar voor de automatische transmissie is er de Lindemann Automatic Transmission Treatment. Voor lekkage van stuurpompen en stuurhuizen adviseren we de Lindemann Power Steering Treatment.

Te lang doorrijden met olielekkage

Te lang doorrijden met olielekkage kan op korte termijn grote problemen opleveren. Er bestaat een kans op een ‘’vastloper’’, dit komt doordat er binnen in de motor te weinig olie aanwezig is om de draaiende onderdelen te smeren. Ook is het mogelijk dat de distributieriem vet wordt door olielekkage. Hierdoor wordt het rubber van de distributieriem aangetast en zal deze eerder slijten met als gevolg nog hogere kosten. Dit wil je ten alle tijden voorkomen.

Verder is olielekkage slecht voor het milieu. De lekkende olie kan het grondwater vervuilen wat weer schadelijk is voor de natuur. U kunt er voor kiezen om continue nieuwe olie bij te vullen of eens dit additief te proberen. De Lindemann additieven zijn de beste oplossing voor het verhelpen olielekkage! Additieven kopen? Ga verder naar ”Bestel hier”.

20% Korting ontvangen!

Voor een afstudeeronderzoek zijn wij opzoek naar respondenten voor een korte enquête. De enquête is volledig anoniem en zal ongeveer 5 minuten van u tijd in beslag nemen. Als dank voor uw medewerking ontvangt u een 20% kortingscode. Deze kortingscode is geldig op ons gehele assortiment!

This Post Has 5 Comments

 1. Ella westra

  Goedemiddag,

  Mijn auto heeft olielekkage tussen het motorblok en de automatische bak.
  Dit heeft men geconstateerd in de garage, de reparatie is erg duur.
  Zal uw product helpen?

  1. Lindemannperformance

   Goedemiddag Ella,

   Dit hangt er een beetje van af hoe hevig de lekkage is. Wanneer het echt continu drupt is de kans niet heel groot dat het zal helpen. Bij elke lekkage minder dan dat is er een aanzienlijke kans van slagen. Of het zal helpen is nooit te garanderen, maar bij een erg dure reparatie is een additief het proberen waard.

   Wel is even van belang om te weten of het motorolie betreft of olie vanuit de automaatbak. Wanneer het motorolie betreft adviseren we de Oil Stop Leak. Wanneer het ATF-olie (vanuit de automaatbak) betreft adviseren wij de Lindemann Automatic Transmission Treatment.

   Ik hoop dat je vraag zo goed beantwoord is. Mochten er meer vragen zijn hoor ik het graag!

   Groet,

   Julian Bijman
   Lindemann Nederland

 2. Daglan Sodirijo

  Dank je voor deze mogelijkheid. Waar moet ik de additieve toevoegen? In de motor smeerolie of in de gasoliene tank. Ik gebruik synthetisch motorolie.

  1. Daglan Sodirijo

   Mijn bedoeling is om eventuele carterdruk te verminderen

   1. Lindemannperformance

    Beste Daglan,

    De Oil Stop Leak kan zowel gebruikt worden voor de motor, als voor het differentieel en de versnellingsbak. De Automatic Tranmission Treatment uiteraard alleen voor de automatische transmissie en de Power Steering Treatment alleen voor de stuurbekrachtiging.

    Groet,

    Julian Bijman
    Lindemann Nederland

Geef een reactie